Türkiye Futbol Federasyonu U 19 Bölgesel Gelişim ligi 6. Grup’ta mücadele eden Anagold 24 Erzincanspor U19 Takımı ligde oynadığı 20 karşılaşmada 11 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyet alırken, 38  gol atıp kalesinde 21 gol gördü.Kırmızı siyahlı takım topladığı 38 puan ve +17  averajla  şampiyon olarak Türkiye Şampiyonasında Erzincan'ı temsil edecek.

Şampiyonluk yarışındaki takımların lider futbolcuları ise bu yarışta en önemli faktör oldu. Anagold 24 Erzincanspor bu yarışta en ciddi takım  olmasını sağlayan 4 ismin form durumu, takımın ligi nerede bitireceğini belirledi.  Bu dört oyuncudan Emre Sarıkaya, Emirhan Demir, Ali Sefer A takımın idmanlarına çıkarken, zaman zamanda A takımda yer buluyorlar.

Emre Sarıkaya, Emirhan Demir, Ali Sefer ve Selim Okur, Bu 4 isim hem oyunun içinde hem de skor katkısıyla Anagold 24 Erzincanspor'u, Altyapı Koordinatörü Murat Aydoğan!ı ve Teknik direktör Tolga Özpoyraz'ın  takımını yarış içinde tutan en önemli oyuncular. Takımın da saha dizilişinde omurgasını oluşturan bu isimler toplam 14  gole katkı sağladı. Ayrıca Anagold 24 Erzincanspor U19'un bu sezon rakip ağlara bıraktığı gol sayısının da 38 olması futbolcuların gösterdiği performansı ortaya koyuyor.

Aslen Ahıskalı  olan takımın en golcüsü golcü Ali Sefer'in  hırsı ve becerisi sayesinde Kırmızı-siyahlı takıma  katkı saylayacağı düşünülerek A Takım ile sezon başı çalışmalara başladı.  A Takımda idmana çıkması ve zaman zaman oynaması diğerlerine göre daha tecrübeli. Ali Sefer  hem tecrübesi hem de sahada takımına kattığı enerjinin yanı sıra attığı 8  gol ve 4  asistle takımın gol yükünü de çekiyor. Yaklaşık 2 ay sakatlığı sebebiyle sahalardan uzak kalan Ali Sefer  A takımla idmanlara çıktığından ve zaman zaman kadroya girdiğinden U 19 takımında 7  maçta  görev almasına karşın takımın en fazla golünü 8 golle atan isim oldu.

  Emirhan Demir  U 19 takımında sadece 4 maçta görev alırken, oynadığı maçlarda hücuma katkısı ve yaptığı asistlerle öne çıktı. Kırklarelispo karşılaşmasında maça A Takımda ilk onbir de  başlayan Emirhan Demir kaleci ile girdiği pozisyonda sakatlanarak yaklaşık 3 Ay sahalardan uzak kaldı.  Emirhan Demir çok yönlü bir oyuncu, hem forvet hattının her iki kenarı ve ortasında,  hem forvet arkasında rahatlıkla kullanabilecek meziyetlere sahip. Hem toplu oyunda hem topsuz oyunda sürekli oyunun içerisinde. hep boşluk arıyor. Rakip stoperlerle mücadeleden kaçmıyor, fiziğine göre çok diri ve güçlü bir yapısı var. Genç yetenek Emirhan Demir'in ise 4  asisti ve 1 golü bulunuyor.

Sağ kanadı hem defansta, hem de forvette çok iyi kullanan, Maçın ilk dakikasından son düdüğüne kadar aynı fizik gücünü koruyan, istikrar abidesi ve bitmeyen enerjisi  ile Kaptan Selim Okur ise  4  gol 2 asistle takımın değişilmezlerinden. Takım kaptanı Selim Okur 20 karşılaşmanın 20 sinde görev alarak istikrarını sadece oynadığı futbolla değil kadroya sürekli girerek de gösterdi.

 Defansın bel kemiği oynadığı futbol ve sahadaki duruşuyla izleyenleri kendisine hayran bırakan Emre Sarıkaya, Oyun zekası ve oyun  bilgisi çok iyi. Duran toplardaki hava hakimiyeti ve sıçrama özelliği skora katkı yapmasına yardımcı oluyor.Takımın en önemli defansif gücü olmasına rağmen hücumda da etkili olduğunu attığı 1 golle ve 2 asistle  gösterdi. Emre Sarıkaya A takımla idmanlara çıktığından ve zaman zaman kadroya girdiğinden 10 maçta  görev alabildi. Emre Sarıkaya'yı izleyenler bu genç yeteneğin Anagold 24 Erzincanspor ve Türkiye liglerinin önemli takımlarının değişmez stoperi olur görüşündeler.

 Anagold 24 Erzincanspor U19'da asistleri ve golleriyle önemli bir katkı sağlayan bu 4 futbolcunun sezon boyunca ve  son final maçında ortaya koydukları  performanslarıyla  takımın şampiyon olmasında belirleyici oldular.

Ayrıca, Grupta en fazla 36 gol ile golü atan  Anagold 24 Erzincanspor U19'da golleri 14 farklı futbolcu kaydederken, grupta 20 golle en az gol kalesinde gören takım oldu.  Oynadığı maçlarda rakip filelere 36 gol bırakan Anagold 24 Erzincanspor U19 Takımının en fazla golünü 8 golle Ali Sefer atarken, 7  Golle Hasan Baki ve 4 golle Selim Okur takip ediyor.

Editör: Doğu Gazetesi