Erzincan Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen toplantılarda farklı siyasi görüşten Erzincanlılar bir araya geliyor. Bu hafta sonu Cumartesi günü Erzincanlı hanımlar toplantısı yapıldı. Pazar günü öğlen İliç’li, akşam Bahçeliköy’lü hemşerilerimiz bir araya geldi. Toplantılara katılanlara keşkek, sırın, dövmeç ve Erzincan’dan getirtilen tandır ekmeği, kete ile tulum peyniri ikram edildi.
Federasyon Başkanı Selahattin Ayvaz düzenlenen toplantılarla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi.  
“Erzincan Dernekleri Federasyonu olarak geçen yıl başlattığımız ve halen sürdürdüğümüz “ Sosyal Gruplarla Dayanışma” programı, bu yıl başlattığımız “ERDEF’te Hasbıhal” programı nedeniyle binlerce hemşerimizi buluşturuyoruz. Bu toplantılarda öyle güzel anlar yaşanıyor ki sadece bu anlar çektiğimiz zahmete değiyor. Yıllarca birbirini görememiş dostların görüşmesi, Kurtuluş Savaşı, deprem ve Erzincan’ın tarihi diyeceğimiz anılar bizlerde heyecan uyandırıyor. Hemşerilerimizde giderek güçlenen bu birlikteliğin hiçbir şekilde zarar görmemesini istiyoruz.
Ülkemiz ve Erzincan’ımız geleceği adına yine önemli günlerden geçiyoruz. Seçim dönemi olması nedeniyle siyasi hava giderek ısınıyor. Bu gelişmeler hepimizi az veya çok etkilemektedir. Ancak derneklerimiz, kırıcı ve üzücü olması muhtemel olan siyaset tartışmalarda taraf olmadan hemşerilerimizi bir arada tutmalıdır. Zaten hemşerilerimizde bu hassasiyeti görüyoruz. Hemşerilerimiz dışlayıcı olmadan siyasi konularda fikirlerini beyan ederken karşısındakilerin fikirlerine saygılı oluyor ve sert tartışmalardan kaçınıyorlar. Bu birlikteliğin bozulmaması için dönem itibarı ile yarış içinde olan ve seçilmelerinden mutlu olacağımız hemşerilerimize büyük sorumluluk düşmektedir. Hepimiz biliyoruz ki siyaset; ülkemize ve Erzincan’a hizmet etmekte kullanılacak araçlardan sadece biridir. Her hemşerimizin hizmet edeceği, yararlı olabileceği onlarca konu ve çalışma alanı bulunuyor.
Unutmamalıyız ki bu günler geçecek ve bizler birlikte yaşayacağız. Üzüntülü günlerimizde gözlerimiz dostlarımızı, hemşerilerimizi arayacak. Sevincimizi hemşerilerimizle paylaşacağız. Belki bugün kırdığımız insanlarla Terzi Baba’da yan yana yatacağız.” 
Editör: Doğu Gazetesi