“19 Kasım Pazartesi gününü 20 Kasım Salı gününe bağlayan gece;âlemlere rahmet olarak gönderilen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin yıl dönümü olan Mevlid Kandili’ni idrak edeceğiz.

Mevlid Kandili, insanı insan yapan bütün güzelliklerin odaklandığı Hz. Peygamberindoğumunu kutladığımız, onun bireysel ve toplumsal hayatımızı aydınlatan insanlık ve merhametini, insaf ve adaletini, sabır ve metanetini, hoşgörü ve cömertliğini, kısaca insanlığa sunduğu değerleri anlayıp hayatımızı onun yüce ahlâkıyla güzelleştireceğimiz bir tazelenme mevsimidir.

Peygamber Efendimiz hayatı boyunca insanlara; doğruluğu, emaneti korumayı, insan haklarına saygıyı, zayıf ve muhtaçlara yardım etmeyi, yetim ve kimsesizlere kol kanat germeyi, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, iyilikte yarışmayı, yararlı insan olmayı öğütlemiştir.

Sevgili Peygamberimizin evrensel mesajlarını, iman ve ibadet hayatını, yüce ahlakını, kardeşlik hukukunu, adalet anlayışını hayatımız boyunca hatırlamalı, sevgi, saygı ve hoşgörü ortamının kurulması,  birlik ve beraberliğimizin güçlenmesi için her zamankinden daha çok gayret göstermeliyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, kıymetli hemşerilerimin, aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin  Mevlid Kandili'ni tebrik ediyor, bu anlamlı gecenin bütün dünyada adalet, huzur ve barışın teminine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”demiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Editör: Doğu Gazetesi