Erzincan’da “Dostlar Beni Hatırlasın – Bir Aşık Veysel Hikayesi ile ikinci kez seyirci ile buluşuyor

Erzincan Valiliği himayesinde Erzincan’da başlatılan ve 13 gün sürecek olan “ErzinCANFest 2022” Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü 22 Haziran 2022 akşamı Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde 1000 kişinin katıldığı Arda Boyları bale eseriyle festivalin açılışını yapmıştı.

SAMDOB sanatçıları şimdi de 28 Haziran 2022 akşamı “Dostlar Beni Hatırlasın” konseri ile Erzincanlı sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

 “Bir Aşık Veysel Hikayesi” Erzincanlı sanatseverlerle buluşacak

ErzinCANFest 2002’de 28 Haziran Salı akşamı saat 20.00’de Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof.Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi’nde değerli halk ozanı Âşık Veysel’in şiirlerinin Ahmet Murat Gedikli beste ve orkestra düzenlemesi ile seslendirileceği “Dostlar Beni Hatırlasın - Bir Aşık Veysel Hikayesi” anlatımlı konseri sahnede olacak.

Aşık geleneğimizin Anadolu’daki son büyük temsilcilerinden olan Aşık Veysel’in gönüllere taht kurmuş şiirlerinin hikayelerinin solistlerin anlatımları ile seslendirileceği konserde piyanoda Tuğçe Dağlı eşliğinde Ankara Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları Mezzo Soprano Ferda Yetişer, Tenor Ünüşan Kuloğlu ile Samsun Devlet Opera ve Balesi Koro Sanatçısı Hasan Çelik ve bağlama sanatçısı Alper Kıraç olacak. Samsun Devlet Opera ve Balesi Orkestrasını şef Ahmet Murat Gedikli yönetecek.

Editör: Doğu Gazetesi