Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen Erzincan Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleşen Aşıklar Şöleni’ne katıldı.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa; Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Eşi Elif Makas, Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Eşi, Erzincan Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Odabaş, EBYÜ Rektörü Prof. Dr. Akın Levent ve Eşi, Erzincan eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, Erzincan İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Hüsamettin Erol, siyasi parti il temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşu müdürleri, sivil toplum kuruluşu yöneticileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Programda Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun ve Erzincan Milletvekili Burhan Çakır’ın selamlama konuşmalarının ardından konuşan Vali Mehmet Makas, aşıklık ve ozanlık geleneğinin Türk Kültürü’nde büyük bir değere sahip olduğunu ifade ederek; “İlimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıldönümü münasebetiyle düzenlediğimiz ve bir hafta boyunca sürecek olan Erzincan Kültür ve Sanat Günleri etkinliklerinin devamı için tüm Erzincanlıları hep birlikte bu etkinliklere sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından; Aşık Yaşar Demiroğlu, Ozan Baki Çetin, Ozan Nihat, Aşık Mustafa Aydın, Aşık Şahin Turgutoğlu, Aşık Zakir Tekgül, Şair Sanatçı İsmail Seven, Ozan Cefakar ve Aşık Nurhani’nin sahne aldığı gecede, aşıklar bağlamaları eşliğinde hoşlama, taşlama, ve tekellüm sırasına bağlı kalarak atışma yaptılar.

İzleyenlerden büyük alkış alan Aşıklar Şöleni programının sonunda Sayın Valimiz ve beraberindeki protokol üyeleri, sözün üstadlarına çiçek ve plaket taktim ettiler.

Öte yandan Erzincan Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Trabzon Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından “Kuyucaklı Yusuf” isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre Salonu’nda sahnelenen tiyatro oyununu; Vali Yardımcıları Hüseyin Remzi Konak ve Yunus Emre Temel, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercan Ekinci, kaymakam adayları Erdem Yenisoy, Yunus Emre Polat ve Ayşegül Yıldırım, İl Kültür ve Turizm Müdürü Arda Heb ve çok sayıda vatandaş izledi.

Usta tiyatrocular tarafından 2 perde halinde sergilenen oyun, seyirciler tarafından büyük beğeni topladı.

Editör: Doğu Gazetesi