Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş açıklamasında Avrupa ülkelerinin yanlış uygulamalara imza attığını, bu durumdan Avrupa kendilerinin daha çok zarar göreceğini ifade ederek; “Avrupa'daki 5 milyon Türk kardeşimiz oyunun ne olduğunu görmüyor mu? Siz yasakladıkça Avrupa'daki 'evet' oyları artıyor, milletimiz nasıl oy vereceğini daha iyi görüyor." dedi.

Kurtulmuş, halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'ın, yeni ve güçlü Türkiye'nin hayata geçmesi için önemli bir dönüm noktası olduğuna dikkati çekerek, halkın yeni Türkiye için, oyunları bozmak için "evet" diyeceğini vurguladı.

FETÖ, PKK, DEAŞ ve diğer terör örgütlerinin "hayır" dediğini anımsatan Kurtulmuş, "Şimdi bir de 'hayır' kampanyasına ilginç bir destek geliyor. Almanyası, Avusturyası, Hollandası, önümüzdeki günlerde başkaları da olacak. Bu açık bir insan hakları ihlalidir. Bu açıkça demokrasiyi çiğnemektir. Bu açık şekilde fikir ve siyasi özgürlükleri karşınıza almaktır. Bu Avrupa Birliği ilkelerinde ne yazıyorsanız hepsini ayaklar altına almaktır." şeklinde konuştu.

Avrupa'da Türk bakanların programlarının iptal edilmesine de değinen Kurtulmuş, şunları kaydetti:

"İsterseniz, Türkiye'nin 'evet' kampanyasına katkıda bulunacak bakanlara, milletvekillerine istediğiniz kadar yasak koyun, konuşmalarıyla televizyonlara çıkmalarını engelleyin, hatta televizyonlarınıza da sansür koyun. Buradan giden televizyon yayınlarını da oradan izletmeyin. Bizim vatandaşımız saf mı, bizim vatandaşımız enayi mi? Avrupa'daki 5 milyon Türk kardeşimiz oyunun ne olduğunu görmüyor mu? Siz yasakladıkça Avrupa'daki 'evet' oyları artıyor, milletimiz nasıl oy vereceğini daha iyi görüyor.”

Başbakan Yardımcısı daha sonra Ergan Dağı’nı ziyaret ederek, dereceye giren sporculara ödüllerini verdi. Kurtulmuş son olarak Erzincan Üniversitesi’nde öğrencilerle buluşarak sohbet etti. STK’ları da dinleyen Numan Kurtulmuş programını tamamlayarak Erzurum’a hareket etti.

 

Editör: Doğu Gazetesi