Eğitime Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Erzincan Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Abdulkadir Çoban, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ergün Topal, Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Mesut Turan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. İsmayil Yılmaz, Erzincan il Halk Sağlığı Müdürü Mehmet Oğuz Çetin, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Yenigün ile beraber hastanemizde görevli akademik personel ve hekim dışı sağlık personelleri katıldı.
Doç. Dr. Vahdet Gül vermiş olduğu konferansta; “Avrupa sağlık sistemleri temelde iki prensibe dayanmaktadır. İlki; İngiltere örneğinde olduğu gibi herkese eşit bir sağlık hizmeti vermeye çalışan, yönetim ve bütçesi doğrudan sağlık bakanlığına bağlı ulusal bir sağlık sistemidir. Son değerlendirmelere göre günümüzde nicelik bakımından yetersiz kaldığı düşünülmektedir. Diğeri; Almanya modelinde olduğu gibi bütçesinde ve yönetiminde bağımsız olan, yöneticileri, üyelerince seçilmiş olan, hekimlik kuruluş temsilcileri ve sigorta kuruluş temsilcilerinden oluşan sağlık bütçesini millet adına kullanma yetkisinde olan, yerel ve ulusal seviyede örgütlenmiş bir sistemdir. Rakamlarla 300 Milyar Euro yu aşan bir sağlık bütçesini içermektedir.
Avrupa da ilk sağlık sigorta sistemi 1883 yılında Almanya da kurulmuştur. Zamanla diğer birçok Avrupa ülkesi, Almanya modelini örnek alarak, kendi gereksinim ve sistemlerine uygun bir sağlık sistemi oluşturmuşlardır.
Türkiye deki modern tıp eğitimi ve sağlık sistemi 1930 yıllarından beri Almanya sisteminden esinlenen bir gelişme göstermiştir. Son yıllarda Türkiye’de gerçekleştirilen yapısal ve işlevsel reformların çoğunda da Almanya sağlık sistemi bir örnek oluşturmuştur.” diye bilgi verdi. 
Editör: Doğu Gazetesi