Yaklaşık 1,5 saat süren ziyarette Doğu Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni  Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ve Doğu Gazetesi Sahibi Mücahit D. Özdemir  bulundular.
            Erzincan’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Akdemir  Erzincan’ın hedeflerini büyütmesi gerektiğini, Büyük hedeflerle büyük işlerin yapılacağını, önümüzdeki günlerde  Erzincan’ın gündemine getirecekleri önemli projelerin sinyalini verdi.
            Vali Akdemir Adliye civarında önümüzdeki günlerde uygulanacak proje ile şehrin  adına layık büyük bir prestije kavuşacağını  söyledi. Yeşil alanı bol, alışveriş merkezleri konutları ile örnek bir proje oluşturduklarını  bunu en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.
            PERFORMANS ŞART
            Vali Abdurrahman Akdemir  Hizmet ve çalışmaların insanlarla yapıldığını, bu çalışmaları yaparken  çalışanların idarenin performansına ayak uydurmaları gerektiğini, aksi halde gereğinin yapılacağını , performansı uygun olan insanların  uygun görevlere getirilebileceğini söyledi.
            YANLIŞ ANLAŞILMALAR VAR
            Bir soru üzerine  Kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin basın toplantısı düzenleyerek  basına açıklama yapıp yapamayacağını, 657 sayılı devlet memurları kanununun buna engel olduğunu belirterek, kamu kurum ve kuruluşlarının  istatistiki bilgiler ve faaliyetlerinin duyurulması, çalışmalarının tanıtılması konusunda  bir kısıtlamanın getirilmediğini söyledi. Bu yanlış anlamayı düzeltmek amacıyla  kamu kurum ve kuruluşlarına durumun daha iyi anlaşılmasını sağlayacak bir yazı  gönderileceğini ifade etti.
            BAZI KURULUŞLARIN GÖREVİNİ VALİLİK YAPIYOR
            Erzincan’da  koordinasyonun sağlanabilmesi, işlerin çook iyi bir şekilde  yürütülmesi için bazen başka kurumların sorumlu olduğu  işleri de bizler yapmak zorunda kalıyoruz.  Herkesin kendi işini yapması lazım,  yapmadığı zaman sakatlıklar çıkıyor. Şeklinde konuştu.
Editör: Doğu Gazetesi