Aziz Gün mesajında şu ifadeleri kullandı; “Eylül ayından beri süregelen meşakkatli bir süreci sorunsuz bir şekilde bitirmenin hazzını yaşadığımız bugün yine 41 bin öğrencimizin heyecanına ortak olmanın da sevinci içerisindeyiz.

Sorunsuz ve başarı dolu geçen bir yıl boyunca göstermiş oldukları üstün gayret ve çalışmalarından dolayı tüm idarecilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.

Sevgili Öğrenciler,

Düşünün, solunuzda bir cam sağınızda bir ayna… Cam, size göstermez yüzünüzü… Ya başkalarının zenginliğini gösterir ardındaki acıları gizleyerek veya bir fakiri gösterir onun gönül zenginliğini örterek. Ya zengine karşı kışkırtır sizi acımasızca veya tepeden baktırır fakire insafsızca… Ama ayna öyle değildir… Gerçek yüzünüzü gösterir insanın bize ardındaki sırla… Camı ayna yapan ardındaki sırdır.

İşte, elimizdeki karneler biraz cama biraz aynaya benzer. Solunda rakamlar, sayılar, kimi yüksek kimi düşük notlar vardır. Notların yüksek olması her şey değildir, notların düşük olması da her şeyin sonu değildir. Yüksek notlar karnenin sağındaki değerlerle hayat bulur, anlam kazanır… Düşük notlar ise yeni bir heyecan, bir şevk, bir azim ister sizden. Hiç bitmeyen şevk ve azimle gayretinizin sonsuz olacağından eminim.

Değerli öğrenciler farz edin ki birer Ferhatsınız, bu çağrımıza kulak verin! Kazmayı dağlara değil kalplere vurmaya azmedin. Ulaşmayı düşlediğiniz ”Şirin”  ülkemizin aydınlık geleceği olsun… Milletimizin umudu ve Kızıl elması olan 21. yüzyılın Türk asrı olması hayali sizin buna inanmanız ve üstün gayretinizle olacaktır. En son ve bitiş zili asla çalmayacak olan dersimizin konusu kendiniz için istediklerinizi başkaları için de istemek olsun.  Tüm maddi ve manevi güzellikler için yolunuz ve bahtınız açık olsun…

Değerli Öğretmenler,

Cam ile aynanın sırrına erememiş çıraklar, onlara yol gösteren, ellerinden tutup ruhlarına dokunan ustalarının gölgesinde kemale ererler. Sizler, marifetli ellerinizle dokunduğunuz her camı bir aynaya, her canı bir canana dönüştüren en kıymetli gönül ustalarısınız. Manevi ikliminizde yoğrularak yetişecek geleceğin doktorları, hakimleri, öğretmenleri, bakkalları, kasapları, inşaat ustaları sizden aldıkları bayrağı en ileriye en güzel şekilde taşıma gayreti içerisinde olacaklardır.

Değer biçilemez emekleriniz için sonsuz teşekkürlerimi sunuyor; hepinize sağlıklı, huzurlu bir tatil diliyorum.

Kıymetli Veliler,

Belki de evlatlarımızın başarısının ardındaki sır sokaktaki cam parçalarını kimseye zarar vermesin diye kaldırmalarındadır. Veya misafirlere ikramı bizzat kendilerinin yapmalarındadır… Evlatları için çalışan bir hamalın alın terini görmelerindedir sır… Ya da Ölümcül bir hastanın ziyaretinde onun gözlerindeki yaşama arzusunu hissetmelerindedir başarının sırrı. Belki de başarının sırrı bir cenazede ölümün soğuk yüzünü görmek, acısını paylaşmaktır ölenin yakınlarının. Yani unutmayınız ki sadece bugün aldıkları karnelerde değildir asla. Simidini paylaşmasındadır onu başarılı bir insan yapacak olan başarının ardındaki sır. Yoksa sadece yüksek notlar alan evlatlarımız ileride şifa vermeyen doktor, eğitmeyen eğitimci, üretmeyen mühendis olurlar… Bencil, çıkarcı, toplumdan ve hayattan kopuk olarak yetişmelerini zira hiçbirimiz istemeyiz. İşte buradan hareketle anne-baba sorumluluklarımızı unutmayarak, hem başarının hem de başarısızlığın hepimize ait olduğunu düşünerek hareket etmeli; çocuklarımıza rehberlik ederek hep birlikte yeni yıla hazırlanmalıyız. Çocuklarınızla birlikte sağlıklı, eğlenceli bir tatil geçirmenizi diliyorum.

Bu vesile ile yarınlarımız için gösterilen özverili çalışmalarından dolayı tüm yönetici, öğretmen, veli ve öğrencilerimizi tekrar tebrik ediyor; sağlık, mutluluk ve huzur içinde bir tatil geçirmenizi diliyor, saygılar sunuyorum.

Editör: Doğu Gazetesi