Yerel seçimlere sayılı günler kala yurt gezilerinde bulunan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan, Gümüşhane ziyareti öncesinde Erzincan’ı ziyaret etti. Hava yolu ile Erzincan’a gelen Bakan Elvan, ilk olarak Erzincan Valiliğini ziyaret etti.
Bakan Elvan’ı Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Ak Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır’ın yanı sıra Gümüşhane valisi ve belediye başkanı ile çok sayıda kurum müdürü ve Ak Partililer karşıladı.
Valilik ziyaretinde şeref defterini imzalayan Bakan Elvan, Vali Akdemir’den Erzincan hakkında brifing aldı. Burada basın mensuplarına konuşan Elvan, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Konuşmasını sürdüren Bakan Elvan; “Bir ilin veya bir yörenin kalkınabilmesi için olmazsa olmazların başında gelen ulaşım alt yapısıdır. Nedir bunlar bir kara ulaşımı iki demir yolu üç hava yolu dört denize ulaşım eğer bu dört alanda ciddi bir altyapıya sahipseniz birde girişimcilik ruhu yüksekse o ilin kalkınamaması diye bir şey söz konusu olamaz.
Ankara Konya arası Ankara Eskişehir arası yüksek hızlı trenlerimiz çalışıyor. Şunu ifade edeyim örneğin Ankara Konya arasında bir yılda taşınan yolcu sayısı iki milyonu geçti. Yüksek Hızlı Treni (YHT) yapmadan önce Ankara Eskişehir arasında vatandaşlarımızın sadece yüzde sekizi demiryolunu kullanıyordu. YHT ile birlikte şuanda Ankara Eskişehir arasında vatandaşlarımızın yüzde 72 si demir yolunu hızlı treni kullanıyor. Bu oran her geçen gün artıyor. Bizim çok büyük bir projemiz var ta Edirne’den karsa kadar yüksek hızlı tren projesini gerçekleştirmek. Böyle bir büyük hedefimiz var bu hedefimizi gerçekleştirme yönünde çok büyük adımlar attık çalışmalarımız devam ediyor. Ankara’dan Sivas’a kadar olan yüksek hızlı tren projesi ile ilgili çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu hat Erzincan’a gelecek Erzincan’dan Erzurum, Erzurum’dan da Kars’a kadar uzanacak. Yine tabi bu doğu batı bağlantısı, batı ile doğuyu birbirine demiryoluyla entegre ediyoruz. Bir başka hususta kuzeyi güneye bağlayan hatlar oluşturacağız, ona yönelik çalışmalarımız devam etmekte. Bunların her birini teker teker gerçekleştireceğiz yeter ki bu ülkede istikrar devam etsin, bu vatandaşlarımızın huzuru güvenliği devam etsin birliğimiz beraberliğimiz dayanışmamız devam etsin bunlar devam ettiği sürece bizim yapamayacağımız hükümet olarak hiçbir iş yok arkadaşlar.
Biz inandığımız her şeyi yapıyoruz ve yapacağız, yeter ki halkın bize desteği devam etsin halkımız bize inansın ve güvensin. Bakın şunu çok net söylüyorum çok açık söylüyorum şu muhalefet partilerine bir bakınız ürettikleri bir tane proje var mı. Şu Türkiye için bu ülkemiz için bir tane proje söylesinler biz bu ülkeyi şöyle kalkındıracağız desinler yok. Çareleri kalmadı milli iradende umudunu kestiler başka yol ve yöntemlere girişme eğilimindeler. Biz her zaman eleştirilere açığız elbette eleştiren insanlar olacak siyasi partiler olacak sonuna kadar saygı duyuyoruz. Ama yapılan her mücadele demokratik platformlarda olmalı yasal çerçevede yapılmalı illegal yol ve yöntemlerle hiçbir zaman hiçbir şekilde özellikle siyasi partilerin girintili olmaması gerekiyor” dedi
            Valilik ziyaretinin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü önünden başlayarak, Fevzipaşa Caddesi üzerindeki esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla tokalaştı. Kısa süren ziyaretin ardından Bakan Elvan, Gümüşhane heyeti ile birlikte karayolu ile Gümüşhane’ye geçti
Editör: Doğu Gazetesi