Saygı duruşunda bulunulmasının ardından okunan İstiklal Marşı ile başlayan programda öğretmen ve öğrenciler tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen söyleşide öğretmenlere bir kez daha ilham kaynağı olan Bakan Selçuk, mütevazı kişiliğiyle de gönülleri fethetti.

Bakan Selçuk’un  öğretmenlerle söyleşisinden sonra kısa bir açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz GÜN, "Başta yoğun programlarına rağmen vakit ayırarak şehrimizi onurlandıran Sayın Bakanımıza, katılımlarıyla bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın Belediye Başkanımıza, harika bir ev sahipliği sergileyen Sayın Rektörümüze ve salonu hınca hınç dolduran kıymetli meslektaşlarıma teşekkür ederim" dedi.

Öğretmenler ile buluşma sonrası Erzincan Valiliğine giden Bakan SELÇUK, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, eğitim açısından Erzincan'ın birçok bileşende iyi durumda olduğunu söyledi. Erzincan'ın eğitimdeki temel göstergelerini dikkate alıp kentin fotoğrafını çekerek görüş alış verişinde bulunmak için buraya geldiğini söyleyen SELÇUK, "Arkadaşlarla görüş alış verişinde bulunduk, yaptığımız istişareler sonucunda alınması gereken tedbirleri konuşuyoruz ve almayı planladığımız tedbirlerin hangi aşamada ne kadar süre içerisinde ne şekilde yapılacağına dair de planlamalar gerçekleştirilecek, inşallah." dedi.

Bakan SELÇUK, kentin eğitimde daha ileriye taşınması için gayret edeceklerini anlatarak, ziyaretinde hayırseverler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle buluştuğunu hatırlattı. Öğretmenlerle de yüz yüze gelip eğitimin genel kapsamı ile ilgili sohbet ettiklerini aktaran SELÇUK, ziyaret ve temasların eğitimin ilerlemesine büyük katkı sağlayacağına inancının tam olduğunu kaydetti. Valilik ziyaretinden sonra Karayolu ile Erzurum'a hareket etti.

Editör: Doğu Gazetesi