Hakem heyetinin kararına rağmen banka şubesinin ödeme yapmaması üzerine hukuki yola başvurdu. Avukat tarafından, icra yoluyla Karadağ’dan kesilen yaklaşık bin 300 TL dosya masraflarının bir kısmını tahsil etti.
Erzincan’da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Servet K. geçmiş yıllarda özel bir bankadan çektiği bireysel kredilerden kesilen dosya masraflarını alabilmek amacıyla harekete geçti Servet K. Erzincan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti’ne müracaat etti. Hakem heyeti, Servet K.’dan kesilen dosya masrafının yasalara aykırı olduğuna hükmetti. Heyetin bu kararına rağmen banka şubesi ödeme yapmadı. Paranın tahsili için avukatı ile görüşen Servet K. bankanın, hakem heyeti kararına yasal sürede itiraz etmemesine rağmen ödemeyi yapmadığını belirterek, Erzincan İcra Müdürlüğü’ne başvurdu. İcra Müdürlüğü, paranın bir kısmını tahsil ederek Servet K. ya verdi.

"DOSYA MASRAFINI BANKADA BIRAKMAYIN
"Kararı değerlendiren Servet K. "Bankaların bazı hukuka dayanmayan uygulamaları vatandaşları sıkıntıya sokuyor. Geçmiş yıllarda çektiğim kredilerin dosya masraflarını alabilmek için heyete başvurdum. Heyet kararına rağmen banka ödeme yapmaya yanaşmadı. Ben de avukatım aracılığıyla parayı tahsil ettim. Hakem heyeti sonrası, aradan aylar geçti, defalarca bankayı aradım, e-mail attım ancak banka bana dönmedi. Devreye İcra Müdürlüğü girince parayı hemen tahsil ettik. Vatandaşlarımız, bu tür konulara duyarsız kalmamalı ve hukuk yoluyla haklarını aramalı” diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi