Gerçekleşen kongreye Başbakan Davutoğlu, eşi Sara Davutoğlu'yla birlikte eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’da eşlik etti.

13 Şubat Kapalı Spor Salonunda vatandaşın yoğun sevgisiyle karşılanan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu kongrenin Erzincan’a hayırlı olması diledi. Kürsüye ilk olarak Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy çıktı. Başsoy, Erzincan halkının bu taze görevinde daima yanında olduğunu belirtti.
Erzincan’ın 12 yıldır olduğu gibi bugün ve yarında AK Parti ve onun dava adamlarının yanında olacağını söyleyerek bayrak yarışının artık Davutoğlu olduğunu ve Erzincan olarak aynı kararlılıkla yanında olacaklarını söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Tuna Güneş, Davutoğlu’na hoş geldin diyerek kongrenin hayırlı olmasını diledi. Türkiye’nin AK Parti ile birlikte 12 yılda büyük bir gelişme gösterdiğini söyleyen Güneş, bunun yeni Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu ile birlikte devam edeceğini vurguladı.

Ardından kürsüye çıkan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Eski Bakanı Binali Yıldırım’a Erzincanlı hemşerilerinden yoğun ilgi vardı. Yıldırım konuşmasını yaparken gelen vatandaşlar tarafından sık sık sözü kesildi ve “Erzincan seninle gurur duyuyor” tezahüratı yapıldı. Binali Yıldırım konuşmasının başında Başbakan Davutoğlu’na Terzibabanın topraklarına geldiğini ve etrafı dağlık ortası bağlık şirin, can Erzincan’a onur verdiğini söyledi. Yıldırım, Türkiye’nin AK Parti iktidarıyla birlikte birçok yeniliğe imza attığını, Erzincan ve Türkiye’nin birçok ilinde gözle görülür projelere imza attıklarını söyledi.

Son olarak Erzincanlı yoğun ilgisiyle kürsüye çıkan Davutoğlu yaptığı konuşmada; "Herşehrimizin davamızda ayrı bir yeri var. Erzincan’ımız biraz önce söylediğim manevi önderleriyle Anadolu'daki irfanımızın önemli şehirlerimizden biridir. Ticaret yollarının kesiştiği çalışkan insanların diyarıdır Erzincan. Yiğit insanların diyarıdır burası. Eğer şehre ve ülkeye bir işgal olmuşsa ayağa kalkan direnen ve istiklalini Kazım Karabekir ile kazanan bir şehirdir Erzincan. Deprem olduğunda büyük acılar içinde hiç bir fark gözetmeden her bir Erzincanlı ile omuz omuza verip deprem karşısında direnç gösterenlerin şehridir Erzincan. Ak Parti kurulduğu andan itibaren her zaman arkamızda durmuş destek vermiş bir şehirdir. Binali Yıldırım kardeşim olmak üzere emeği geçen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Rabbimin rahmetine kavuşanlara rahmet diliyorum. Yaşayanlara bu yol uzun bir yoldur. Nasıl 12 yıl boyunca birlikte olduysak musalla taşına kadar beraber olacağız diyorum. Hani birilerinin hani düşseler diye kumpaslar kurduğu Gezi, 17–25 Aralık'ta bize sahip çıkan Erzincanlılara teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın adaylığında en güçlü desteği veren Erzincanlılara Cumhurbaşkanımız adına teşekkür ediyorum. Biz de her zaman Erzincan'ın emrinde olduk. 5 Milyar tutarında yatırımlar yapıldı. Erzincan bütün imkânları seferber ederek bir bilim merkezi olma yolunda. Erzincan Üniversitesi en hızlı gelişen üniversitelerimizden biri ve 20 bine yakın öğrenciyi bünyesinde bulunduruyor. 2 Bin konutla Erzincan'ı inşallah yeniden inşa ediyoruz. Erzincan bir bütün. Biraz önce beklediğiniz müjdeyi veriyorum. Erzincan'a 200 yatak kapasiteli bir hastaneyi hemen başlatıyoruz. Erzincan can insanların şehridir, kendisiyle barışık olanların şehridir. Bunu da yeni hamlelerle pekiştireceğiz” dedi.
Editör: Doğu Gazetesi