Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun 13 Mart 1992 yılından Erzincan’da meydana gelen depremin 30. yıldönümü nedeniyle bir anma mesajı yayımladı.

Başkan Aksun mesajında şu ifadelere yer verdi; “13 Mart 1992 yılında Erzincan’da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle yâd ediyorum.

Depremlerle birçok kez yıkılıp yeniden inşa edilen ve Kuzey Anadolu fay hattında yer alan ilimizde, bir daha deprem yaşamamak, olası bir depremde can ve mal kaybına uğramamak en büyük temennimizdir.

Erzincan’ın tarihi boyunca gerçekleşen büyük depremler bir gerçeği ortaya çıkarmıştır. Depremler geçmişte olduğu gibi gelecekte de olabilir. Bu gerçeği göz ardı etmeden şehirleşmek, yapılaşmak ve yaşamak zorundayız. Depremlerde can ve mal kaybını en aza indirmek, depremlere hazırlıklı olmak ve şehir yapılanmasını deprem riskine göre yapmak hepimize düşen hayati bir görevdir.

Göreve geldiğimiz günden itibaren özellikle kentsel dönüşüm alanında önemli çalışmaları gerçekleştirdik. Erzincan’ın en eski yapılarının bulunduğu Kızılay Mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarımızı tamamladık. Allah nasip ederse görev süremiz boyunca bu çalışmalarımızı aksatmadan devam ettireceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile 13 Mart 1992 yılında yaşanan depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, saygıyla anıyorum.” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi