Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, 3 Aralık Engelliler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Başkan Aksun, mesajında şu ifadelere yer verdi; “Daha iyi bir yaşam sürdürebilmelerine, geleceğe daha umutla bakmalarına ve hayattan beklentilerinin karşılanmasına, toplumsal farkındalığın artmasına vesile olması dileğiyle tüm engelli kardeşlerimizin, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü en içten dileklerimle tebrik ediyorum.

Unutmamalıyız ki hayatta her canlı bir engelli adayıdır ve engelliler için atılan her adım sadece engelli vatandaşlarımız için değil kendimiz için de atılmış önemli bir adımdır. Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak, toplumla bütünleşmelerini sağlamak, geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarına öncülük etmek, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın da güçlenmesini sağlayacaktır.
Günümüz şartlarında kullanabileceğimiz imkânlarla tüm engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırabiliriz fakat madden karşılana bilecek tüm imkânları manen destekleyemediğimiz için o imkânların bir değeri kalmıyor. Engeller ruhumuzda olmadığı sürece aşılamayacak hiçbir sorun yoktur yeter ki fikren ve zihnen temiz düşünüp empati yaparak engelli insanların sorunlarını anlamaya çalışalım.

Hayatlarını zorluklar içinde idame ettirmeye çabalayan ve birçok sıkıntıya göğüs geren engelli kardeşlerimizin bizim için önemi ve kıymeti çok büyüktür. Hayatlarını huzur ve güven içinde sürdürebilmeleri ve kendi kendilerine yetebilecekleri şartlara sahip olabilmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmak bizim insanlık görevimizdir.
Engelli olmalarına rağmen, hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için birer güç kaynağıdır. Tüm zorluklara rağmen spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleler takdire şayandır.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, bir gün değil, her gün yanlarında olduğumuzu belirterek, selam ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: Doğu Gazetesi