Erzincan Merkeze bağlı olan ve 7 km uzaklıkta bulunan Başpınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Erel, su borularının 40 yıl önceden kalması nedeniyle sürekli arıza verdiğini yetkililerin ise sadece yama yapmakla işi ertelediklerini söyledi.

Erzincan’a sadece 7 km uzaklıkta bulunan ve yakın zamanda sel felaketi ile gündeme gelen Erzincan Başpınar Mahallesi şimdilerde ise su sorunu ile başa çıkmaya çalışıyor. Mahalleliler 40 yıllık su borularının sürekli arıza verdiğini ancak yıllardır su sorunlarına çözüm bulamadıklarını söylediler. Mahalle Muhtarı İbrahim Erel, su borularının patlayan yerlerine plastik sargı ve kelepçe ile tamir edilmeye çalışıldığını ifade ederek, günümüz teknolojisinde ve merkeze bağlı bir köyde bu şekilde çözüm bulunmaya çalışılmasına anlam veremediklerini ifade etti.

Erel açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Biz merkeze bağlı bir köyüz. Bize daima söylenen şu, işler merkezden çevreye doğru ilerler. Ancak bakıyorsunuz Kemah’ın Refahiye’nin en ücra köylerinde sadece birkaç ailenin yaşadığı ama siyasi ve bürokrasi olarak adamları olduğu için sıcak asfalt dahil bütün hizmetlerin yapıldığını ancak merkeze 7 km olan bir köyün yolu 40, su hatları 50 yıllık olduğunu görüyoruz. Biz ayrıcalık istemiyoruz herkesi görevini yapmaya davet ediyoruz. Yol ve su temel ihtiyaç ve bu bizim hakkımız biz hakkımızı istiyoruz. Altyapı oluşturulmadan son model sayaçların takılması ayrı ise bir komedi” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi