Buğday meydanı esnafı ile bir araya gelen Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, ayrıca Erzincan Belediyesi tarafından yapılan meydandaki yeni iş yerleri hakkında da esnafın görüşlerini aldı. Esnafla sohbet eden Başsoy, şunları söyledi:
Burada yıllarca işgaliye durumunda olan ve Erzincan'ın modern yapısına uymayan bir seyyar satıcı topluluğu vardı. Bu hemşerilerimiz yıllarca çadırlar altında hijyen olmayan bir ortamda geçimlerini sağlamaya çalışırken aynı zaman da bizim yerel ürünlerimizi de satmaya çalıştılar. Bu hemşerilerimiz bu satışı yaparken yıllar önce den burada esnaflık yapan burada işgaliye parası ödeyen hemşerilerimiz baz alınarak burada 36 tane işyeri yapıldı.
Erzincan'ın dünü ve bugününe baktığımız zaman, Buğday Meydanının dünü ve bugününe baktığımız zaman çok büyük değişiklikler olmaktadır. Daha da modernleşecek ve daha da güzelleşecek Erzincan. Bizim burada önemli olan birlik ve beraberliğimizdir. Huzur ve güven içerisinde bu şehirde yaşadığımız sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Buradaki işyerlerinin 33 tanesi hak sahiplerine teslim edildi. 3 işyeri kaldı boş olan onlarda kura usulü ile hak sahiplerine verilecek. Bu işyerlerinin hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor hepsine hayırlı ve bol kazançlar diliyorum
Esnaf ile sohbet eden Başkan Başsoy ayrıca Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden dolayı şehrimizdeki tablodan duyduğu memnunşyeti dile getirerek tüm hemşehrilerimize teşekkür etti.
Belediye Başkan Yardımcılarının da katıldığı program akabinde Başkan Başsoy ve beraberindekiler bölge esnafının işyerlerini ziyaret ettiler. 
Editör: Doğu Gazetesi