Düzenlenen etkinliğe bu kez Erzincanlı Yazarlar ve Şairler katılarak kendilerine ait yazmış oldukları kitaplarını imzaladılar.
Düzenlenen etkinliğe Erzincanlı Yazarlar Erzincan Doğu Gazetesi Sahibi Gazeteci-Yazar Halil İbrahim Özdemir, Gazeteci-Yazar Hikmet Köksal, Akademisyen Tahir Erdoğan Şahin katıldı.
Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Erzincan İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün:  “ Okullarımızda zaten kitap okuma saatleri var. Fakat biz istedik ki bu kitap okuma saatlerinin dışında kitap okuma ile ilgili olarak, bir farkındalık oluşturmak için ne yapabiliriz. Sadece okullarda ki 20 dakikalık kitap okuma saatleri ile gerek ilimizde gerekse ülkemizde kitap okuma oranının artmayacağının bilinci ile bir farkındalık olarak ne yapabiliriz. Burada Erzincan’ımızın güzide şahsiyetleri olan yazarları, düşünürleri, şairleri onlarla birlikte okullarımızda ki öğrencilerimizi buraya alalım yoldan geçen vatandaşlarımız da bizi burada bir görsünler. Biz burada bütün ailelere, bütün kamu kurum ve kuruluşlarına bütün sivil toplum kuruluşlarımıza hepsine şunu söylüyoruz.
 Ne olur her birimiz birimimizde yâda evimizde 20 dakika çocuklarımız ile kitap okuyalım bizim maksadımız bu yoksa şuanda Türkiye’de bin 152 tane kütüphane mevcut bu Almanya’da 10 bin 600 kütüphane bir İspanya’da 6 bin 500 İngiltere’de 4 bin civarında kütüphane var ama ülkemizde kütüphane sayısı sadece bin 152 Türkiye’de ki kütüphanelerde ki eser sayısı 13 Milyon sadece yanı başımızda ki Bulgaristan’da 76 Milyon bizim özellikle eve beyinlere şunu söylüyorum aile ihtiyaç listemizde evlerimizde vardır. Türkiye’de geçen yılın verileri çok gariptir. Aile ihtiyaç listesinde kitap listenin 235’nci sırasında yani burada görüyoruz ki kitaba sıra gelmiyor. Her aileye söylüyorum.
 Her ay yapmış olduğumuz alışverişlerde mutlaka bir kısım para ayırıp o parayla kitapçılarımıza gidelim çocuklarımıza bir kitap alalım çünkü bugün Avrupa’da bir ailenin bir yılda kitap için ayırdığı para 500 dolar Türkiye’de maalesef 2 dolar artık başka bir şey anlatmaya gerek yok biz bir farkındalık oluşturalım diye bu “ Benimle Okur musun” ikinci ayağını bu şekilde başlattık. Ben inanıyorum ki az önce söylediğim rakamları sadece okullar değil özellikler kamu kurum ve kuruluşlarında evlerimizde günde 20 dakika kitap okumaya başlarsak ben eminim ki çok iyi yerlere geleceğiz. Ben burada emeği geçen herkese şairlerimize, yazarlarımıza bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyorum” dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi