Erzincan Valisi Mehmet Makas, “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında emniyet kemeri uygulamasına katıldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yurt genelinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında, Erzincan merkez ve sekiz ilçede gerçekleştirilen emniyet kemeri uygulamasına Erzincan Valisi Mehmet Makas Otlukbeli ilçesinde katıldı.


Jandarma ekiplerinin ilçe merkezinde öğrencilere vermiş olduğu emniyet kemeri bilgilendirme eğitimlerine katılan Erzincan Valisi Mehmet Makas ve Milletvekili Süleyman Karaman daha sonra ilçe merkezindeki polis uygulama noktasında araç sürücülerine yönelik yapılan emniyet kemeri uygulamasına katıldı.


Emniyet kemerinin önemine vurgu yapan Erzincan Valisi Mehmet Makas, emniyet kemeri kullanımının yaralamalı kazalarda yüzde 60 oranında riski azalttığına değinerek, araç sürücülerine bilgilendirme broşürleri vererek hayırlı yolculuklar dileklerinde bulundu.
Emniyet kemeri uygulaması Erzincan merkezinde ise Vali Yardımcısı Yunus Emre Temel’in katılımıyla Halitpaşa Caddesi üzerinde yapıldı. Diğer ilçelerde de kaymakamların katılımıyla trafik ekipleri ile birlikte gerçekleştirilen uygulamada sürücüler kampanya hakkında bilgilendirildi.

Editör: Doğu Gazetesi