Açılış konuşmasını yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, “2017-2018 eğitim öğretim yılı 18 Eylül 2017 tarihinde ders zili çalması ile başladı. İnşallah Birinci dönemi bu hafta sonunda çocuklarımıza karnelerini vereceğiz. Eğitim başlangıcından son karne dönemine kadar bizim il milli eğitim müdürlüğü olarak amacımız çocuklarımızın eğitim ve öğretimleri ile ilgili olarak okullarda dolu dolu geçirmelerini sağlamak” dedi.

İl milli Eğitim Müdürü Gün konuşmasının devamında; “Gördüğünüz gibi bir gün önce Erzincan lisemiz de sınıflar arası bilgi yarışmasındaydık. Bugün Sümer Ortaokulumuzun bilgi yarışmasın da bulunuyoruz. Biz çocuklarımıza bilgi yarışmaları konusunda hayatta başarılı olabilmeleri, hedeflerine varabilmelerinin olmazsa olmazı bizlerin en büyük sermayemiz olan bilgi ile güçlüyüz. En önemli sermaye bilgidir. Dolayısıyla bizlerde bu bilgi yarışmaları ile yola çıkarak, çocuklarımızın bir araya gelerek, hedef belirleyebilme, sorumluluk alabilme, paylaşımcı olabilme gibi birçok hasletler de özellikle çocukların kendilerine olan öz güvenlerini kazandıklarını bu yarışmada da gördük.

Her şey teorik olarak dersleri anlamak ve anlatmak değil neticesinde bunları uygulamak ve çocuklarımıza uygulatmaktır. Bu şekilde yarışmalarla çocuklarımızı farklı etkinliklerle bir araya gelinmekle kalmıyoruz. Bakın burada velilerimiz de bulunuyor. Bizlerin eğitimde bir eksikliğimiz yok. Eksik olan tek şey varsa oda velilerimiz. Velilerimiz bizimle birlikte olduktan sonra en güzel neticeleri çocuklarımız adına alacağımıza inanıyorum. Son haftada bu etkinlikleri düzenleyen okul idarecilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sümer Yarışıyor, Bilgiler Kapışıyor” adlı bilgi yarışmasına ortaokul düzeyinde 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri katıldı. Her sınıf şubesinden üçer kişi seçilerek oluşturulan gruplar arasında rekabet yaşandı. Ders içi kazanımların yanı sıra sosyal ve kültürel alanlara dair sorularının da yer aldığı yarışmada;

5.sınıflardan 1.Grup, 6.sınıflardan 6/C, 7.sınıflardan 7/C,  8.sınıflardan 8/B Sınıfları birinciliği elde ettiler.

Yarışma sonucunda dereceye giren öğrencilerin yanı sıra katılım sağlayan tüm öğrencilere akademik ve sosyal yönlerini desteklemek amacıyla ödüller verildi.

İl Müftülük Konferans salonun da düzenlenen Yarışma programına İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün, Müdür Yardımcısı Mutlu Mayda, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi