AK Parti Erzincan Milletvekilleri Süleyman Karaman ve Burhan Çakır, Erzincan Besi Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesi hakkında konuştular.

Erzincan Milletvekilleri projeyle, et üretimine 7 Bin 650 ton katkı sağlanarak, Bin kişinin bu kapsamda istihdam edileceğini müjdelediler.

AK Parti Erzincan Milletvekilleri Karaman ve Çakır yaptıkları açıklamada: "Erzincan Besi TDİOSB Projesi ile ülkemizin et üretimine 7.650 ton katkı ve 1.000 kişiye istihdam sağlanacak.

 Proje kapsamında toplamda 82 işletme 17 bin baş kapasiteyle 3 sanayi sitesinde faaliyet gösterecek. 1,3 Milyon Metrekare alanda verilecek hizmetlerle Erzincan'ımız tarım ve hayvancılıkta çağ ağlayacak. Erzincan'ımıza hayırlı olsun.

2022'DE 25,8 MİLYAR TL OLARAK PLANLANAN TARIMSAL DESTEKLEME BÜTÇESİ 3,2 MİLYAR TL EK BÜTÇE İLE 29 MİLYAR TL'YE ÇIKARILDI

Sayın Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle 2022 yılında 25,8 milyar TL olarak planlanan tarımsal destekleme bütçesi 3,2 milyar TL ek bütçe ile 29 milyar TL'ye çıkarılmıştır.

Arttırılan tarımsal destekleme bütçesi ile ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üretimi yapan çiftçilerimize mevcut desteklere ilave Ek Girdi Desteği olarak dekara 50 TL ödeme yapılacak.

2022 yılında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale üreticilerimize; mazot, gübre, sertifikalı tohum ve ek 50 TL/da girdi desteği ile beraber dekara toplamda 116 TL ödenecek.

Yapılan bu ilave destekle 2022 yılında hububat üreticilerimize ödenecek girdi destekleri geçen yıla göre yüzde 127 artırıldı.

AK Parti  olarak Tarımsal destekler yanında uyguladığımız alım fiyatları ile her zaman çiftçimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Üreticilerimize hayırlı olsun.

Erzincanlı üreticilerimiz adına, şehrimiz adına tüm bu yatırımlarda desteklerde öncü olan başta Sayın Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Erzincan'ımızın baş tacı memleketimizin evladı AK Parti Genel Başkan Vekilimiz Sayın Binali Yıldırım'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli'ye, bu uygulamaları hayata geçirmek için var gücüyle çalışan Valimiz Sayın Mehmet Makas’a, İl Başkanımız Mehmet Cavit Şireci ve teşkilatına teşekkürlerimizi sunuyoruz. Çiftçimiz var oldukça, mutlu oldukça biz de ülke olarak var olmaya mutlu olmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandılar.

Editör: Doğu Gazetesi