Şireci açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Cumhur ittifakı tarafından 23 Haziran’da gerçekleşecek olan İstanbul Büyük Şehir Belediyesi seçimleri için koordineli ve hummalı bir çalışma yapılıyor. İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a destek için Erzincan’dan İstanbul’a tek yürek olduk. Gönülleri birleştirdik, kırgınlıkları, dargınlıkları bir kenara bıraktık.

Erzincanlılar olarak tek yürek olduk. Zillet ittifakına karşı Erzincan’ın evladını yalnız bırakmadık.  Yalan dolanlarla milletimizin gözünde kendini küçük düşürüp bu ülkenin Valisine hakaret eden, polisini aşağılayan bir aday inkar politikasıyla bu milleti kandırmaya çalışmaktadır. Erzincan’ın suyunu içen bu toprakların ekmeğini yiyen havasını soluyan Can Erzincan’ın evladı Sayın Binali Yıldırım’ın geçmişi geleceğinin en büyük teminatıdır.

Ben buradan tüm Erzincanlı hemşehrilerimize, İstanbullu vatandaşlarımıza sesleniyorum. Bu seçim sadece İstanbul’un değil Türkiye’nin büyük bir imtihanıdır. Halkla kucaklaşacağız diyenler daha seçimi kazanmadan halkı kandırmayı seçmiştir. Yayınlanan görüntülere rağmen inkar politikası yürütenler mufavvak olamayacaklardır. İstanbul Türkiye'nin en tecrübeli mimarı gönül adamı Sayın Binali Yıldırım'ın başkanlığında yeni bir çağa girecektir. İstanbul'un ilçesini yönetemeyenler kuklalık yapmak için makam koltuğu peşinde koşanlar milletin tokadını 23 Haziran'da iliklerine kadar hissedecektirler.

Biz Can Erzincan'ın evladı Sayın Binali Yıldırım için AK Parti Erzincan İl teşkilatı olarak son Başbakanımız ülkemizin mimarı Erzincan’ın evladı Sayın Binali Yıldırım’a destek için Erzincanlı olup İstanbul’da oy kullanacak seçmenlerimize yönelik bir çalışma başlattık.

Biz Erzincanlılar olarak İstanbul nüfusunu oluşturanlar arasında 12. sırada yer alıyoruz. Çalışmalarımız kapsamında sivil toplum kuruluşları aracılığıyla bu seçmenlerimize ulaştık. İstanbul seçimini ve önemini anlattık. Medarı iftiharımız Sayın Binali Yıldırım’ı desteklemek için oylarını istedik.

Erzincan olarak  milletvekillerimizle birlikte 8 ilçe başkanımız belediye başkanlarımız, il, ilçe, kadın ve gençlik kolları ile İstanbul’da gidilmedik semt ilçe mahalle bırakmadık. El ele gönül gönül gönüle 23 Haziran inşallah Cumhur ittifakının başarısıyla taçlanacaktır.”

Editör: Doğu Gazetesi