Erzincan'da şehir merkezinde, vali konağının önüne Ordu caddesinden ayrılan kavşak, keyfi olarak kapatılıyor. 
Kavşağın yeniden kapatılmasında ne komisyon kararı var, ne de talimat. Uygulama tamamen keyfi ve kişisel.

Erzincan'da Ordu caddesinden Merkez çarşısı istikametine gitmek isteyenlerin kullandığı Vali konağı önündeki kavşak gene trafiğe kapatıldı. Önce görev yapan valiler döneminde araç gürültüsünün fazla olması sebebiyle kapatılan yol, şimdilerde ise ne trafik komisyonu kararı, ne de talimat olmadan kapatıldı.
Erzincan Valisi Akdemir, yolun kapatılma talimatının kendisi tarafından verilmediğini, tam tersine Erzincan'da göreve başladığında yolun açılması talimatının kendisine ait olduğunu, yolun kapanmasının Valiliği ziyaret için gelenlere de engel olduğunu söyledi. 
Vali Akdemir, ilgili kavşakta yaşanan kaza sayısınında oldukça fazla olduğunu belirtti. 
Sürekli burayı kulanan, ancak kapatıldığı için Askerlik Şubesinin önünde bulunan ve son derece yetersiz kalan kavşağı kullanmak zorunda kalan vatandaş ise Askerlik şubesindeki kavşak modelinin hali hazırda kapatılmış olan kavşakta uygulanmasının daha mantıklı olacağını belirtiyor. "Kaza oluyor diye yolu trafiğe kapatmak çok düşündürücü. kaza olacak diye yol kapatmak nasıl bir mantıktır. Yolu kapatmak yerine o kazaların meydana geldiği kavşaklarda gerekli sinyalizasyon işlemini sağlamayı neden düşünmüyor belediye. Veya gerekli diğer önlemler neden alınmıyor." şeklinde konuşan vatandaş soruyor. "İsteyen istediği zaman istediği yolu bu örnekte bulunduğu gibi kesebilecek mi? İçişleri Bakanı Efkan Ala geldiği zaman valilik ve protokole ait araçların geçişinde kullanılan kavşak, diğer dönemlerde neden kapatılıyor." Yetkililerden yolu kimin, ve neye istinaden kapattığına ilişkin sorularımıza cevap bekliyoruz...
Editör: Doğu Gazetesi