Çayırlı Hacı Bektaş Veli Cem Evi Derneği ve merkezi İstanbul'da bulunan Çayırlı Çevre Köyleri Derneği tarafından ortaklaşa organize edilen gece, kaba inşaatı tamamlanan Cem Evi’nin temelinin atılmasından bugüne kadarki inşaat sürecinin anlatıldığı slayt gösterisiyle başladı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Çayırlı Hacı Bektaş Veli Cem Evi Derneği Başkanı Fuat Taş, geceye katılımın yoğun olmasından mutluluk duyduklarını ifade ederek, "Bu geceye katılarak duyarlılık gösteren ve desteklerini esirgemeyen tüm canlara teşekkür ediyorum. Bu gecenin organize edilmesine büyük katkı sunan Çayırlı Derneği yöneticilerine de özellikle teşekkür ediyorum. Çayırlı Hacı Bektaş Veli Cemevi'nin kaba inşaatını tamamladık, sizlerin desteğiyle ince işlerini de bitirerek kısa zaman sonra hep birlikte açılışını gerçekleştireceğiz" dedi.

Çayırlı Çevre Köyleri Dernek Başkanı Ercan Boybeyi de konuşmasında, bir yıl önce kurdukları Çayırlı Derneği'nin kısa zamanda önemli hizmetler yaptığını belirterek, "Yüz yıllardır Anadolu topraklarında Alevisi Sünnisi kardeşlik içerisinde yaşamış, iç içe olmuşlardır. Çayırlı’lıların bundan böylede İstanbul'da da kardeşlik ve birlik beraberlik içerisinde yaşaması için Çayırlı Derneğini kurduk. Birbirimizi ötekileştirmeden, din, dil, mezhep farkı gözetmeden çalışacağız. Bu gecenin organizasyonunda aktif rol alan derneğimizin ilçe için ne kadar önemli olduğu görülmüştür.

Erzincan'ın tüm ilçe dernekleriyle bir araya gelerek, fikir alışverişinde bulunuyoruz. Geçtiğimiz yıl Çayırlımızda eğitim gören yaklaşık 700 öğrencimize, çanta, suluk, beslenme ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Tüm Çayırlı’lılar ile el ele vererek, gönül birliği içerisinde çok güzel hizmetlere imza atacağız" dedi.

Gecede, Çayırlı Hacı Bektaş Veli Cemevi yapımına katkı sunanlara birer teşekkür plaketi takdim edildi.

Geceye katılanlar, Türk Halk Müziği Sanatçıları Aynur GüneşYaşar SarıkayaÖznur SulariFehmi GüneşBerrin SulariHalis Aslan ve Cem Malkoç'un söylediği türkülerle doyumsuz bir gece yaşarken, halaylar çekerek eğlendiler.
Düzenlenen geceye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Mustafa Kul, İstanbul eski Milletvekili ve Tercan Dernekler Federasyonu Başkanı Rıdvan Budak, Anadolu Avrupa Yakası Erzincanlılar Derneği Başkanı Gürsel Sarımaden, Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Taş, Erzincanlı Gazeteciler Birliği Başkanı Sedat Sevim, Erzincan İl Genel Meclis Üyesi Dursun Ali Aksu, Toplumsal Değişim ve Gelişim Derneği Başkanı Kadir Polat ve binlerce vatandaş katıldı.

Editör: Doğu Gazetesi