Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi bahar şenlikleri kapsamında Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliği ile “Birlikte” adlı sergi düzenlendi.

Prof. Dr. Kongre ve Kültür Merkezi Sergi Salonu’nda gerçekleşen sergi açılışına Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. A. Ercan Ekinci, Prof. Dr. M. Fatih Ertugay, Genel Sekreter Doç. Dr. Cihat Özgenel, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Mehmet Kavukçu, akademisyenler öğrenciler ve davetliler katıldı.

Farklı disiplinler arsı çalışmalardan oluşan sergide toplam 28 sanatçının birbirinden özgün eserleri yer aldı. Sergi hakkında konuşma yapan Dekan Kavukçu, “Sanat disiplinleri bir araya getirir. Günümüzde katı olan her şeyin buharlaştığı küresel köy, sanatın da dilini sınırsızlaştırmaktadır. Ya da bu sadece bizim tahayyülümüz mü? Sizlere “Birleşme” başlığıyla sunduğumuz sergi, yalnızca farklı disiplinleri bir araya getirmiyor. Doğuda sanat adına iki önemli miğfer, iki Güzel Sanatlar Fakültesi bir araya geliyor. Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanları ‘birlikte’ bir söz söylüyor. Sanata dair… Hayata dair… Serginin gerçekleşmesinde desteğini esirgemeyen Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Akın Levent’e, sergiye katılan sayın hocalarımıza ve öğrencilere ve eseri ile birlikte’liğimize vurgu yapan değerli öğretim elemanı/sanatçılara teşekkürlerimizi iletiyoruz.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Akın Levent, üniversite olarak sanat ve sanatçıya önem verdiklerini belirterek yapmış oldukları çalışmalar ve üniversitemize katkılarından dolayı başta Dekan Prof. Mehmet Kavukçu olmak üzere sergide emeği geçen tüm öğretim elemanlarına teşekkür etti.

Editör: Doğu Gazetesi