Erzincan’da her geçen gün sayıları artan bisiklet kullanımını daha da yaygınlaştırmak adına Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erzincan Bisiklet Topluluğu tarafından toplantı gerçekleştirildi. Öğretmen Evi’nde yapılan toplantıda Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından tüm eğitim çalışanlarına yönelik "Ver Elini Öğretmenim" projesi kapsamında “Bisiklet Turları” da programa dahil edildi. Bu kapsamda milli eğitimde görev yapan eğitimciler okullardaki öğrencileri bisiklet kullanımına teşvik etmek ve bu gibi etkinliklere kazandırmak için çalışma yapacaklar.
Toplantının amacı hakkından bilgi veren proje koordinatörü Osman Doğan, Erzincan’da yoğun bir şekilde kullanılan ve daha da ilgi çekmeye başlayan bisiklet severleri tek çatı altında toplayarak planlı bir şekilde etkinlikler yapmayı amaçladıklarını dile getirdi.
Ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Bilinçli, planlı ve organize olarak bisiklet turlarının yapılması, Teknik ve teorik bilgilerin aktarılması, Toplantı sonrası etkinliklerin kulüp dernek çatısı altında yapılabilmesi konularında bilgi alışverişi yapmak için ERBİT ile bir araya geldiklerini söyledi. Erzincan Valiliği’nin de bisiklet kullanımını desteklediğini ve teşvik ettiğini söyleyen Aziz Gün, “artık çocuklarımız evlerden, yada bilgisayar başından kalkıp ta dışarı çıkmıyorlar. Parklarımız veya piknik alanlarımızda gençleri görmek zor. Bunun niçin bisiklet kullanımını yaygınlaştırarak gençlerimizi hem spor yapmaya, hem de sosyal kültürel etkinliklere kazandırmak için çalışacağız. Bunun için öğretmen, öğrenci velilerinin yanı sıra vatandaşlarımıza çok görev düşüyor. Sağlıklı bir yaşam için bisikleti tercih edelim” dedi  
Editör: Doğu Gazetesi