Erzincan İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan HİRİK, Erzincan'da ilk kez gerçekleşen Böbrek Tümörü Temizleme Ameliyatı hakkında gerçekleşen ameliyat hakkında bilgiler verdi.


Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Üroloji Kliniği ekibimiz tarafından, hastanemizde yatmakta olan 46 yaşındaki hastanın böbreğindeki tümör 2 buçuk saat içerisinde alındı.


İlk kez gerçekleşen ve ameliyatta bizzat yer alan İl Sağlık İl Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Erkan HİRİK ve Dr. Öğr. Üyesi Abdullah ERDOĞAN Cerrahi işlem ve hasta ile ilgili bilgiler verdi.


Erzincan’da ilk defa gerçekleşen böbrek tümörü temizleme ameliyatı ardından açıklamalarda bulunan HİRİK; “Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Tıp Fakültesi Mengücek Gazi Eğitim ve Araştırma Hastanemiz Üroloji Kliniğinde özellikle cerrahi bir noktasında sizi bilgilendirmek için şuanda buradayız. Böbrek tümörü sebebiyle 46 yaşındaki bir bayan hastamızın son dönemde yaygınlaşan belli başlı merkezlerde uygulanan parsel nefrektomi dediğimiz böbrek koruyucu dediğimiz cerrahi yöntemle tümörün tamamı temizlenip yapılmıştır. Üroloji kliniği ekibi olarak benimle birlikte: Dr. Abdullah ERDOĞAN, Dr. Ercüment KESKİN ve Dr Abdullah TURAN, tarafından ekip gerçekleşti. Hastamız 3. günde şifa ile hastamızı evine taburcu yaptık. Bu cerrahi işlemlerin burada yapılıyor olması Erzincan için şehrimiz için gelişme olduğunu düşünüyorum daha da artarak devamının geleceğini düşünüyorum.”dedi.


Ameliyatı gerçekleştiren ekipten Dr. Öğr. Üyesi Abdullah Erdoğan ameliyat hakkında açıklamada bulundu.

Erdoğan; “46 yaşında bir bayan hastaydı. Bir şikayeti yoktu rutin incelemeleri sırasında sağ böbrek üst kısımda kitle tespit edildi. Daha önceleri böyle bir durumda böbreğin tamamı alınıyordu fakat biz hastamızın sadece böbreğin üst kısmındaki kitlesini aldık. Bu sayede böbreğin yüzde 60'lık kısmını koruyabildik. Genç hasta olduğu için bu kalan kısım ileri ki dönemde hastaya katkı sağlayacaktır. Şuan uygulanan şekliyle ameliyatımızı gerçekleştirdik. Hastamızı 4. Gününde taburcu ettik. Hastanemizde de böbrek tümör'lerimizin gerek kapalı gerek açık ameliyatı mesane tümörlerini açık ve kapalı ameliyatları prostat kanseri ameliyatları yapılabilmektedir. Operasyon toplam iki buçuk saat sürdü. Ameliyat sırasında bir sıkıntımız olmadı.” dedi

Editör: Doğu Gazetesi