2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edilmiştir. 

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle Özel Hayat Rehabilitasyon Merkezi tarafından Cumhuriyet Meydanında vatandaşlar ellerini boyayarak beyaz renkli afişe el izlerini çıkardı. 

Otizmde eğitimin önemli olduğunu vurgulayan Özel Hayat Rehabilitasyon Merkezi Kurucusu Binali Yıldız; ‘’Otizm çok karmaşık bir vaka, Türkiye ve dünyada da gittikçe bu vaka artıyor. Son değerlere göre 68 çocuktan biri otizm şüphesiyle dünyaya geliyor. Bizde bu duruma dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenledik. Otizmde temel amaç erken yaşta çocuğun eğitimini sağlamaktır. Erken yaşta eğitim başladığı zaman büyük mesafeler kat edilebiliyor ciddi değişiklikler yaratılabiliyor çocuğun gelişmesi üzerinden. Bütün vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyoruz. Otizmle ilgili duyarlı olsunlar’’ dedi.

Editör: Doğu Gazetesi