Başkan Sarak mesajında, 30 Mart Perşembe gününü Cuma’ya bağlayan gece, huzur ve maneviyat mevsimi üç aylara girmenin müjdecisi Regaip Kandilini idrak edileceğini anımsatarak, yarının, bütün İslam dünyasında büyük önem verilen, dua ve ibadetlerin yoğunluk kazandığı mübarek üç ayların ilk günü olduğunu vurguladı.

 

“Bu üç ay boyunca Regaip Kandiline ilave olarak, Miraç ve Berat Kandili ile Kadir Gecesini idrak edecek, Ramazan bayramının coşkusunu hep birlikte yaşayacağız.”

 

Sarak, İnsanoğlunun, insan olmadan kaynaklı birçok zaaf ve kusurların olduğunu, bu zaaf ve kusurların, insanlık tarihi boyunca bireysel ve toplumsal hayatın şekillenmesine olumsuz etki ettiğini ve insanı yaratılış gayesinden uzaklaştırdığını ifade etti.

Sarak mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Yaşanan savaşların, göçlerin, katliamların temelinde bu gayeden uzaklaşmanın olduğuna inanıyor, kurtuluşun Kuran-ı Kerim ile çerçevelenmiş insanın yaratılış gayesine dönmesine bağlı olduğuna inanıyorum. İnsani değerlerin arka plana itildiği, insani ilişkilerin karşılıklı çıkara dayalı hale geldiği bir ortamda kaos ve kargaşadan başka bir şeyin hüküm sürmesi mümkün değildir.

 

Mevlana, aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler derken bu gerçeğe dikkat çekmiştir. Hem bu dünyada, hem de ahirette mutlu olabilmek için bu mübarek günleri fırsat bilmeli, iç dünyamıza dönmeli, vicdani ölçülerimizi gözden geçirmeli, kendimizi sorgulamalı, düşmanlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakarak, hoşgörü ve kardeşlik atmosferinin oluşmasına yönelik samimi gayret göstermeliyiz.

 

Bu vesileyle, halkımızın Regaip Kandilini ve üç aylarını tebrik eder, bütün İslam âleminin ve insanlığın geleceğe barış ve huzur içerisinde yol almasını Cenâb-ı Allah’tan niyaz eder, Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın.”

 

Editör: Doğu Gazetesi