Erzincan Valisi Mehmet Makas, buğday hasat sezonunun son günlerinde merkeze bağlı Değirmenköy Köyü’nde üreticileri tarlada ziyaret etti.

Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin’inde katıldığı ziyarette Erzincan Valisi Mehmet Makas hasat yapan çiftçileri ziyaret ederek, bereketli bir hasat geçirmelerini diledi.

Üreticilerle sohbet ederek, istek ve sorunlarını dinleyen Erzincan Valisi Mehmet Makas, iklimsel sıkıntılar nedeniyle geçen yıl düşük olan buğday rekoltesinin yağışlar sayesinde bu sezon son derece yüksek olmasından dolayı memnun olduklarını ifade ederek; “ Rekolte yüksekliği hem çiftçilerimizi hem de bizleri sevindirdi. Bazı bölgelerimizde dekara verimin 800 kiloya kadar çıkması ilimizin buğday üretimi açısından son derece sevindirici bir gelişme olmuştur. Tohum dağıtımından bu yana ekiplerimiz çiftçilerimizle ortak hareket ederek her türlü teknik desteği sağlamıştır. Bakanlığımızın bu sezon ton başına 1000 lira destek uygulaması da çiftçilerimizi memnun etmiştir. Önümüzdeki yıllarda çiftçilerimizle birlikte daha çok üretmeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Erzincan Valisi Mehmet Makas ve beraberindekiler hasat ziyaretinin ardından Toprak Mahsülleri Ofisi buğday ambarlarını da ziyaret ederek buradaki üreticiler ile de bir araya gelerek taleplerini dinlediler.

Editör: Doğu Gazetesi