Erzincan Milletvekili Burhan Çakır, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, grup toplantısında Erzincan hakkındaki sözleri nedeniyle açıklama yaptı.

Çakır açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, grup toplantısında Erzincan hakkındaki sözlerini dinledim.

Kılıçdaroğlu’nun yalan ustalığını bu kez Erzincan üzerinden gösterdiğini söyleyebilirim.

Kılıçdaroğlu bize öyle bir Erzincan portresi çiziyor ki, sanki Erzincan’ımız altyapıdan tarım ve hayvancılığa, ekonomiden üretime kadar her konuda batmışlığın bitmişliğin, geri kalmışlığın acısını çekiyor.

Ama Kılıçdaroğlu’nun hakkını yememek lazım. Hangi konuda? Tabii ki yalan beyanda.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti kadrolarının Erzincan’ımıza hizmet sunmak için gece gündüz çalıştığını, Kılıçdaroğlu da şürekâsı da çok iyi biliyor.

Buradan Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum:

AK Parti’nin 19 yıldır gerçekleştirdiği muhteşem icraatları, yatırımları bildiğin halde ifade edemiyorsan, doğruları ve gerçekleri konuşamıyorsan, Erzincanlıların karşısına yalanla, iftirayla çıkma Kılıçdaroğlu!

Şimdi Kılıçdaroğlu’nun yalanlarını tek tek gerçeğe tebdil edelim:

1. Kılıçdaroğlu, Tercan Kuzuören Köyü ve Fındıklı Köyü Mezrası başta olmak üzere etrafındaki köylerde elektrik olmadığını, köylülerin 35 yıldır siyasi görmediğini ve zindan gibi karanlıkta kaldığını söyledi.

“İşimiz hizmet, gücümüz millet” geleneğine mensup olan bizlerin, “sıkılmadık el, girilmedik ev” bırakmadığımızın farkında değil. Dolayısıyla her zaman ziyaretine gittiğimiz, gönüllerinde yer bulduğumuz hemşerilerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Biz, vatandaşlarımızdan kopmadık, kopmayız.

Bakınız, Kılıçdaroğlu’nun bahsettiği her iki köyümüzde de şu an elektrik var. “Elektrik yok” diyen Kılıçdaroğlu bilsin ki, elektrik sistemi çalıştığı gibi elektrikle ilgili herhangi bir şikâyette yok!

Aldığımız bir duyuma göre, “içme suyu” demen gerekirken yine dilin sürçmüş de “elektrik” demişsin. Ancak sana buradan da ekmek çıkmaz Kılıçdaroğlu! Çünkü Erzincan’daki köylerimizin yolu da var, suyu da akıyor hamdolsun!

74 nüfuslu Kuzuören köyünde geçen sene içme suyu deposunu yeniledik. Bu sene de KÖYDES’ten 200. 000 TL maliyetli içme suyu ve isale hattını yeniledik!

57 nüfuslu Fındıklı köyüne 2019 yılında 70.000 TL maliyetli içme suyu isale hattı ve depo yapıldı. Köy yoluna 1.5 km kumlama yapıldı. Daha bu yıl 60.000 TL maliyetli menfez yapıldı. 

Haberin yoksa, bir Erzincanlı olarak ben sana öğreteyim.

Güneş balçıkla sıvanmaz Kılıçdaroğlu, sen hakikati istediğin kadar gizlemeye çalış, istediğin kadar yalanlarına sarıl... Hakikat ortadadır. AK Parti’nin icraatları ortadadır.

2.  Ne demiş şair:

“Cümleler doğrudur sen doğru isen

Doğruluk bulunmaz sen eğri isen”

Kılıçdaroğlu’nun söylemlerinin neresini tutsak eğrilik buluyoruz.

Kılıçdaroğlu’nun sözde Erzincan ekibi, bütün Erzincan’ı gezip akademik nitelikli bir çalışma hazırlamış.

Benim bildiğim akademik çalışmalarda yalan olmaz. Ancak Kılıçdaroğlu’nun akademik vizyonu bu ise, bir şey demiyoruz.

AK Parti döneminde Erzincan’a millî eğitimden spora, ulaştırmadan sanayiye, turizmden tarıma 17. 67 milyar TL destek verildi.

Son 18 yılda, Erzincanlı çiftçilerimize verilen desteğin payı ise 1.5 milyar TL’dir. 

Kılıçdaroğlu diyor ya, Erzincanlı bir çiftçimiz demiş ki “gübreye yüzde 200, yeme yüzde 100 zam geldi. Can damarımız tıkandı”. Bu da Kılıçdaroğlu’nun yalanlarından. Ben eminim ki, AK Parti döneminde gübrede %18, yemde %8 olan KDV’nin kalktığını gören Erzincanlı çiftçilerimiz bunu demez.

Yine Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi fabrikalarımızı satıp dışarıya bağımlı olsaydık, 499.992 ton toplam üretim yapıp, 69 milyon dolar tarımsal ihracat yapabilir miydik?

Görüyorsunuz ki bütün rakamlar, Kılıçdaroğlu’nu yalanlıyor. 2002 yılında tarıma verilen destek 6.4 milyon TL iken 18 yıl sonra 85.1 milyon TL oldu. Yani yaklaşık 14 kat arttı. İnsan bu rakamları görünce utanır. Tabi utanması varsa...

Huzurunuzda Kılıçdaroğlu’na sesleniyorum. Bütün bu yatırımlar Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız senin gibi milletinden kopuk, milli değerlerinden uzak değildir. Kılıçdaroğlu birisini milletten uzak, habersiz olarak nitelendirmek istiyorsa aynaya baksın yeter.”

Editör: Doğu Gazetesi