15 santimetre buz tutan göl üzerinde bisiklet süren, Erzincan Bisikletliler Derneği üyeleri Erzincan’da bir ilki gerçekleştirdiler.
Erzincan şehir merkezine 10 kilometre mesafede bulunan bin 700 rakımlı Ergan Dağı Kayak Tesisleri'nde bulunan Ardıçlı Gölü'nün yüzeyi, soğuk hava nedeniyle buzla kaplandı. Buz tutan Göl'ün üzerine bisikletle çıkan ve pedal çeviren Erzincan Bisikletliler Derneği üyeleri buz tutan bir göl üstünde pedal çevirmenin heyecanını yaşadılar.
Gölün buz tutmasını fırsat bilerek böyle bir organizasyon yapmak istediklerini belirten Erzincan Bisikletliler Derneği Kurucusu Dr. Tayfun Gündüz: “ Bu etkinlik ile hem Dünya'ya hem de Türkiye'ye bisiklet sürmenin doğaya saygı olduğunu göstermeye çalıştığını kaydetti. 
Gündüz, Erzincan Bisikletliler Derneğimizi kurduğumuz günden beri sürekli olarak, geziler düzenliyor ve bisiklet sürmenin bir ayrıcalık olduğunu insanlara anlatmak istiyoruz. Bugün ise burada arkadaşlarımız ile birlikte Erzincan Ergan Dağında bulunan Ardıçlı gölün buz tutmasını fırsat bilerek, Erzincan’da bir ilki yaşamak istedik ve yaşadık. Gerçekten ilk kez buz tutan bir gölün üzerinde bisiklet sürmenin keyfini yaşadık ve bizim için çok heyecanlı bir etkinlik oldu. Burada bugün yapmış olduğumuz bu etkinlik ile tüm Erzincanlıları bisiklet sürmeye davet ediyorum” dedi.
Gündüz: “Bisiklete binmek ayrıcalık. Sağlık veriyor, ruh sağlığı veriyor ve insanı sosyalleştiriyor. Umarım herkes bisiklete biner " dedi.  
Editör: Doğu Gazetesi