Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 7 Şubat 2017 Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası’nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerimizin oluşturacakları ilave istihdam için destekleneceklerini açıklamış, akabinde 09/02/2017 tarih ve 687 Sayılı Resmi Gazete’de söz konusu istihdam teşviki yayımlanmıştı.

Erzincan Organize Sanayi Bölgesinde iş verenlere yönelik teşvik paketi hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Programa Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz, Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van, İŞ-KUR Erzincan İl Müdürü Ömer Faruk Çelik, Organize Sanayi Müdürü Resul Yeşilbağ ve işverenler katıldı.

Açılış konuşması yapan Erzincan Vali Yardımcısı Yaşar Kemal Yılmaz; ‘’Bu dönemde memleketimizin güçlü olması gerekiyor. 7’den 70’e herkesin elini taşın altına koyması gereken zor bir dönemden geçiyoruz. Zaten içeride ve dışarıda ciddi manada sıkıntıların üstesinden gelmeye çalışırken birde vatandaşlarımızın yaşamış olduğu işsizlik sorununun bir şekilde üstesinden gelmemiz gerekiyor. Bu konuda devletimiz işverenlerimize ciddi teşviklere kapı açtı hep beraber el ele vererek bu konuda içinde bulunduğumuz durumu rahatlatacak, işsizlik sorununu azaltacak vatandaşlarımızın istihdamını artıracak. Devletimi

 

İŞ-KUR Erzincan İl Müdürü Ömer Faruk Çelik; ‘’ Bugün burada sunumların ardından teşvik paketini anlatan sunumların ardından iş verenler ile soru cevap şeklinde bilgi alış verişinde bulunacağız.’’ dedi.

 

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Nail Van ise yaptığı açıklamada;  ‘‘Çalışma Hayatında Milli Seferberlik’ 9 Şubat 2017 tarihli 29 1979 sayılı resmi gazetede yayınlanan 687 sayılı resmi gazetenin 3. Maddesi Kanun Hükmündeki Kararnamenin 4447 sayılı yasaya eklenen ilave madde ile çalışma hayatında milli seferberlik ve istihdam, ben kısaca şunu söylemek istiyorum. Can Erzincan’ın işverenlerinden buraya da bir el verelim diyorum çünkü son zamanlarda özellikle işsizliğin % 11-12’lere gittiği ortamda Türküye Cumhuriyeti vatandaşları olarak özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra global dünyanın yurt içinde ve yurt dışındaki Türkiye üzerindeki ekonomik hamlelerimizin baltalandığı bir dünyada şuanda bire bir yaşıyoruz. Teşviklerle düğer kanunlara uygulanan teşvikler hakkında bilgilendirmek için buradayız. En son çıkan teşvik yasası prim hizmet belgesi olarak Aralık 2016 tarihindeki aylık pirim hizmet belgelerindeki sigortalıların baz alınacak ve bu tarihten sonra 1 Şubat tarihinden itibaren Aralık 2016 tarihinde aylık pirim hizmet belgesinde vermediğiniz isimleri olmayan ve iş kura kayıtlı olan sigortalılarımızdan işsizlerimizden almak suretli bu teşvik paketinden yararlanacak. ‘’ dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi