1-7 Ekim Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Erzincan Şube Başkanı Zakir Yıldız, cami ve mescitlerin medeniyet değerleri temsilcisi olduğunu söyledi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen)  Şube Başkanı Zakir Yıldız , 1-7 Ekim Din Görevlileri Haftası ile ilgili açıklamalarda bulundu. Din görevlileri ve camilerin önemine değinen Yıldız , din görevlilerinin her alanda faaliyet gösterdiğini söyledi.

Camilerin ilim ve hikmet beşiği olduğunu belirten Yıldız ; “1-7 Ekim tarihlerinde kutlanmakta olan ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ din görevlilerinin ve camilerin toplumdaki yeri ve önemine dikkat çekmek, onların gerçek işlevini ortaya koymak, sıkıntılarını dile getirmek ve çözüm önerileri sunmak, camilerin daha işlevsel hale gelmesini sağlamak gibi amaçlar doğrultusunda kutlanmaktadır. Kürsüsüyle, mihrabıyla, minberiyle her camimiz bir ilim ve hikmet beşiğidir. Tevhidin sembolü olan camilerimiz bizim birliğimiz ve dirliğimizdir. Din Görevlilerimiz ise beş vakitte ve her vakitte mihraba ve mescide adadığı hayatlarıyla bu toplumun kahramanlarıdır. Din Görevlilerinin doğumdan ölüme toplumun hep yanında olduklarını belirterek, örnek mekânın cami; örnek insanın din görevlisidir.”

“DİN GÖREVLİLERİNİN HİZMET ALANI YALNIZCA CAMİLER DEĞİLDİR”

Yıldız , din görevlilerinin hizmet alanının sadece camiler olmadığını ifade ederek; “İslam toplumunun kimliği haline gelmiş cami ve mescitlerimiz medeniyet değerlerimizin birer temsilcisidir. Camilerimizin ve Din Görevlilerimizin bizlere kazandırdığı adalet, merhamet, yardımlaşma gibi ahlaki değerler toplumun huzur ve güvenini sağlamada büyük bir görev ifa etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığımız toplumumun din hizmeti ve irşat görevi ihtiyacını karşılamaktadır. Bir yandan, Kur’an Kursları vasıtasıyla örgün din eğitimi faaliyetleri yürütülürken, diğer yandan, cami içi ve dışı din hizmetleri gerçekleştirmektedir. Bunun yanı sıra il ve ilçe müftülükleri bünyesinde ailelerin dini konulardaki ihtiyaçlarına cevap vermek üzere Aile İrşat ve Rehberlik Büroları faaliyet göstermektedir. Din Görevlilerimiz, doğum, sünnet, nikâh, düğün, yeni doğan çocuklara isim koyma, asker uğurlama gibi hizmetlerle insanların yanında yer almaktadır. Yani din görevlilerinin hizmet alanı yalnızca camiler değildir. Birçok alanda hizmet vermektedirler. Din Görevlilerimizin görev yaptığı bu mihraplar, minberler ve kürsüler peygamber makamıdır. İstiklal Savaşımızın ve 15 Temmuz’a karşı mücadelenin en önemli merkezlerinden biri de camilerimiz olmuştur. 15 Temmuz gecesi okudukları salalar ve ezanlarla milletimizi darbeye karşı kıyama çağıran tüm Din Görevlilerimize bu aziz millet hep minnettar kalacaktır” dedi.

“DİN GÖREVLİLERİMİZ, EN GÜZEL ÖVGÜLERİ HAK ETMEKTEDİR”

Din görevlilerinin en güzel övgüyü hak ettiğini belirten Yıldız, açıklamasının devamında; “Pandemi sürecinin başlangıcından itibaren kültürümüzün temel değer ve eylemlerinden olan yardımlaşma ve dayanışmanın gerçekleştirilmesinde Din Görevlilerimizin Vefa Sosyal Destek Gruplarında aldığı öncü rol ile önderlik yapması mihrabın, minberin ve kürsünün hakkını verdiğinin en veciz ifadesidir. Örnek mekânlar cami; örnek insanlar din görevlisidir. İçişleri Bakanımız tarafından yapılan açıklamada, Pandemi sürecinde camilerimiz korona tedbirlerine en çok riayet edilen mekanlar olmuştur. Din görevlilerimiz de fedakarlıkları ve yaptıkları hizmetlerle topluma örnek teşkil etmişlerdir. Kısaca toplumun önderi ve rehberi olarak, her alanda bu milletin hizmetinde olan Din Görevlilerimiz, en güzel övgüleri hak etmektedir. İlmi, irfanı ve yaşantısıyla örnek olan, ülkemizin en ücra köşesindeki mihrap görevlisinden yeryüzünün en uzak noktasında görev yapan Din Gönüllüsü kardeşlerimizin ‘1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftasını’ tebrik ediyor, ahirete irtihal eden Din Görevlisi hocalarımıza da Allah’tan rahmet, hayatta olanlara sıhhat ve afiyet diliyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Doğu Gazetesi