Erzincan Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü uzmanları tarafından verilen eğitimlerde, dernek üyelerine arama ve kurtarma konularında bilgiler veriliyor.
 Erzincan'da bir gurup genç tarafından kısa süre önce kurulan Can Arama Kurtarma Derneği faaliyetlerine başladı. Dernek 
Başkanı Emrah Torunların organizesiyle büyük bölümü üniversite öğrencilerden oluşan üyelere AFAD uzmanları tarafından arama ve kurtarma eğitimi veriliyor.
Erzincan Afet ve Koordinasyon Müdürlüğü'nde başlayan ve 15 
Gün sürecek eğitimlerde, katılımcılar pratik eğitimin ardından uygulamalı eğitim yapacak. Dernek Başkanı Emrah Torunlar, Erzincan'da AFAD başta olmak üzere bir çok kurumun bünyesinde arama kurtarma ekiplerinin oluşturulduğunu ancak, gönüllü gençlerin de içinde yer alacağı bir arama kurtarma derneğine ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Torunlar bu amaçla Erzincan Halkı'nın da gönüllü olarak görev yapacağı bir dernek kurduklarını ifade etti. Torunlar; "Dernek üyelerimize yönelik, afetlerde arama kurtarma çalışmalarına katılabilmeleri için eğitimlere başladı. AFAD uzmanları tarafından 15 gün süreyle verilecek eğitimlerde, arama, yaralı kurtarma, ip eğitimi ve ilk yardım konularında bilgiler verilecek. Dernek olarak arama kurtarma çalışmaları için her türlü teçhizatın alımını da yapacağız. Erzincan başta olmak üzere bölgede her türlü arama, kurtarma çalışmasına katılmak için görev başında olacağız" diye konuştu. 
Editör: Doğu Gazetesi