Kültür Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İlyas Çapoğlu, il protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.
Düzenlenen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü İlhami Erdoğan yaptığı açıklamasında; “ Bugün 18 Mart Şehitleri anma günü mensupları olarak dünya ve ahret mutluluğu vaat eden dinimiz. Vatan, millet, devlet, namus gibi değerlere önem vermiştir. Bu değerlerin korunmasına çalışılırken, şehit ve gazi olanlar yüce Allah ve sevgili peygamberimiz tarafından övülmüştür. Ayeti kelimede şehitler ile ilgili olarak şöyle buyrulur. Sakın Allah yolunda öldürülenleri, öldüler sanma doğrusu onlar rableri katında dirilirler ve cennet meyvelerinden rızıklandırılırlar. Bir hadisi şerifte ise peygamberimiz şöyle buyurmuştur. Cennete giren hiçbir kimse dünyada ki her şeyin kendisinin olması karşılığında dünyaya dönmek istemez. Yalnız şehit olan kavuştuğu şehitliğin rütbe ve nimetlerinden dolayı dünyaya dönüp 10 kere daha öldürülmeyi temenni eder. İnancını bütün değerlerin üstünde tutan vatana ve istiklali yaşama gayesi sayan milletimiz bu değerleri her türlü fedekarlığı yaparak tarihin altın sayfalarını süsleyen ve gurur kaynağımız olan büyük kahramanlıklara imza atmış kutsalları için kan akıtmış can vermiştir. Malazgirt zaferi ile Türklere bağrını açan Anadolu toprakları, her karış atalarımızın aziz kanıyla sulanarak vatanlaşmıştır. Son mühür ise 99 yıl önce bugün Çanakkale’de vurularak bu vatanı büyük Türk milletine ait olduğu dost, düşman bütün insanlara tescil ettirilmiştir” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından okul öğrencileri tarafından Çanakkale Zaferini anlatan şiirler okunarak şehitler anısına Çanakkale Zaferinin bir hikâyesini tiyatro ile sergilediler.  
Editör: Doğu Gazetesi