Çanakkale Zaferinin 99. yıldönümü ve Şehitler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında ilk tören Garnizon Şehitliğinde yapıldı. Törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, il protokolü, kurum müdürleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, askeri ve sivil erkân katıldı.
Program kapsamında ilk tören Erzincan Valiliği, 3. Ordu Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca anıta çelenk konulmasının ardından, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.
Törende şehitlik şeref defterini yazan Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir; “18 Mart Çanakkale Zaferi, hiçbir zaman esaret altında yaşamayı kabul etmemiş aziz milletimizin kahramanlık örneklerinden biri olarak tarihimizin şerefli sayfalarında yerini almıştır. Çanakkale savaşları 1.Dünya Savaşının seyrini değiştiren tarihe Çanakkale Geçilmez sözünü yazdıran bu mücadelenin temelini oluşturan büyük bir destandır. Tarihe altın harflerle kazınan bu destanın asıl sahipleri hiç şüphe yok ki aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizdir. Yaşlısıyla genciyle kadınıyla erkeğiyle yediden yetmişe tek yürek ve tek vücut olarak bize armağan ettiği bu şanlı zaferi her yıl yeniden idrak ederek anmak tüm cesaret feragat ve kahramanlıklarıyla örnek şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha yad etmek aziz hatıralarına ve geride bıraktığı yakınlarına sahip çıkmak hepimizin asli görevidir” şeklinde cümlelerini tamamlayarak şeref defterini imzaladı.
Şehitlik şeref defterinin imzalanmasından sonra şehit kabirlerini ziyaret eden Vali Abdurrahman Akdemir ve beraberindekiler Garnizon ve Hava Şehitliğindeki şehit kabirlerine kırmızı karanfil bırakıp dua ettiler.
Editör: Doğu Gazetesi