Cumhuriyet Mahallesi Cemevi için yapılacak olan sosyal tesisinin temel atma töreni düzenlendi.

Cemevi bahçesinde düzenlenen törene  Erzincan Valisi Mehmet Makas, Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, Erzincan Eski Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan İl Genel Meclis Başkanı Bekir Yıldız, Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Tanoğlu, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Binali Efe, Hacı Bektaş-ı Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, siyasi parti temsilcileri Alevi Dedeleri ve vatandaşlar katıldı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Binali Efe ve Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun yaptıkları konuşmalarında, temeli atılan sosyal tesisin Erzincan’a hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiler.

Temel atma programı kapsamında son olarak konuşan Erzincan Valisi Mehmet Makas ise birlik ve beraberliğimizi sergilediğimiz ve güzel bir amaç için bir araya gelindiğini ifade ederek; Erzincan genelinde Cemevleri’ne ve sosyal tesislere son bir yılda 7 milyon TL’lik yatırım yapıldığını belirtti. Vatandaşların ibadetlerini daha rahat ve modern bir ortamda gerçekleştirmeleri için bundan sonra da bu desteklerin devam edeceğini belirten Erzincan Valisi Mehmet Makas, bugünde ilgili kurumlar ve STK’ların desteği ile Cemevi’ne yakışır her türlü ihtiyacın karşılanabileceği bir sosyal tesisi kazandırmak için bir arada olduklarını belirterek, Cemevine yapılacak sosyal tesisin limize hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yapılan konuşmaların ardından cemevi sosyal tesisinin temelleri dualar eşliğinde atıldı. Aşure ikramıyla program sona erdi.

Editör: Doğu Gazetesi