Kaza 17 Kasım Pazar günü saat 16.30 sıralarında Erzincan-Erzurum karayolunun 13'üncü kilometresinde, Saztepe Köyü yakınlarında meydana geldi. Ersin Coşgun yönetimindeki 24 EN 802 plakalı otomobil, aşırı hız ve dikkatsizlik sonucu kontrolden çıktı. Otomobil, karşı yönden gelen ve İstanbul'dan Iğdır'a giden 29 yaşındaki Uğur Özkaya yönetimindeki 76 DN 447 plakalı TIR'ın altına girdi. Çarpmanın etkisi ile TIR'ın 30 metre sürüklediği otomobil, hurda yığınına döndü. Kazada otomobil içinde sıkışan sürücü 31 yaşındaki Ersin Coşgun ve yanındaki nişanlısı 25 yaşındaki Esra Gerek yaşamlarını yitirdi. Ersin Coşgun ile Esra Gerek'in 6 önce nişanlandıkları ve 2 ay sonra da evlenmeyi planladıkları öğrenildi.

EMNİYET KEMERİ YERİNE SAHTE KLİPS 

Kaza anını kaydeden güvenlik kameralarında, nişanlı çiftin emniyet kemerlerinin takılı olmadığı ve uyarı sinyali vermemesi için de sahte klips kullanıldığı görüldü.

'İNŞALLAH CENNETTE DE BERABER OLACAKLAR'

         Çift için bugün öğle namazının ardından Terzibaba Camii'nde cenaze namazı kılındı. 
Belediye Başkanı AK Parti'li Yüksel Çakır'ın da katıldığı cenaze namazında Ersin Coşgun'un ağabeyi Enver Coşgun ve Esra Gerek'in babası Mehmet Zeki Gerek taziyeleri kabul etti. Cenaze namasın kıldıran Terzibaba Camii imamı Ekrem Bayrak, nişanlı çiftin ölümüne çok üzüldüklerini belirterek, "İnşallah cennette de beraber olacaklar. Cenab-ı Allah inşallah burada yarım bıraktıkları saadeti ötede daim etsin" dedi. 
Nişanlı çiftin cenazeleri, daha sonra Terzibaba Mezarlığı'nda gözyaşları arasında yan yana toprağa verildi.
     
Editör: Doğu Gazetesi