Erzincan'da partisinin il başkanlığının Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde halka seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, miting öncesi başlayan yağmurun bereket olduğunu belirterek, 30 Mart'ta da demokrasinin bereketini göreceklerini söyledi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Özel uçağı ile havayoluyla Erzurum’dan Erzincan’a gelerek Cumhuriyet Meydanında partilileriyle bir araya geldi. Erzincan Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen mitinge CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Merkezi yöneticileri,  Erzincan Parti Teşkilatı, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adayları katıldı.
Erzincan’da partililer tarafından  karşılanan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmasın da gündemi değerlendirerek Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisine yüklendi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu mitingin başlangıcında, " toprağın bereketidir yağmur inşallah aynısını demokrasinin bereketinde de göreceğiz. Ben bu kürsüden değil önden konuşacağım. Beraber ıslanacağız. Mademki yağmur yağıyor aynı koşullarda olmak istiyorum" dedi
 
Eskiden Bir Erzincanspor Vardı Şimdi Sadece Adı Kaldı 
Halka hizmetin hakka hizmet olduğunu çok iyi biliyorum. Eskiden bir Erzincanspor vardı şimdi sadece adı kaldı. İnşallah ayın 30’unda yeni belediye başkanı halkın belediye başkanı görevine başlayacak ve Erzincanspor’un sesi daha gür çıkacak. Erzurum’da yurttaşlar pek çok şeyden şikâyet ettiler. Ardahan’da yurttaşlar yine şikâyet ettiler. Kars’ta yurttaşlar yine çok şeyden şikâyet ettiler.  Buradan Türkiye’nin neresinde olursa olsun hangi coğrafya ‘da yaşarsa yaşasın kimin derdi varsa o derde derman olmak için yola çıktım.
Erzincan Bereketli Bir Yer
Erzincan’ın güzel toprakları var, bereketli ovaları var, çalışkan insanları var. Ama nedense alın terinin karşılığını çiftçi alamıyor. Çiftçiye mazotu 5 liradan satıyorlar. Bütün çiftçi kardeşlerime sesleniyorum. Size söz veriyorum Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında çiftçi için mazot 1,5 lira olacaktır. Çiftçiye mazotu vereceksin kaynağı nereden bulacaksın diyorlar. Kaynağı gördünüz değil mi? 17 Aralık operasyonuyla gördünüz. Başbakan’ın oğlunun evinde 17 Aralık’ta Polis önemli bir operasyon yaptı.
Başbakan’ın kendisine sesleniyorum, adam gibi adamsan sözünün arkasında duruyorsan ya adam gibi adamsan diyoruz ama adam ne demek biz biliyoruz. Kul hakkı yiyenden yolsuzluk yapandan adam olur mu? Şaibeli adamdan adam olur mu? Hırsızdan Başbakan olur mu?
Erzincan’dan Sesleniyorum Devletin Kayıtlarını Yayınla
Kendisine benim sesimi montaj yapması için bazı ipuçları vereyim. Benim oğlum Güney Kore’de doktora okuyor. Güney Kore hükümetinin bursunu kazanıp gitti. Herhangi bir para göndermiyorum. Sadece Türkiye’ye gelip gittiği zaman uçak parası gönderiyorum. Onu da banka havalesinden yapıyorum.
Oğlum Güney Kore’de onunla konuşuyorum. Benim sesimle oğlumun sesini bir montajla bakalım ben acaba oğluma şunu söylüyor muyum? Oğlum kaldığın evde ne kadar para var.  Hemen sıfırla diyor muyum? Demiyorum. Ertesi gün yine telefon edip oğlum tamamını sıfırladın mı? O da babacığım sıfırladık ama bir miktar kaldı. Oğlum kaç lira kaldı? 30 Milyon Avro kaldı babacığım. Şimdi sesleniyorum hadi montajla bakalım böyle montajla ya biliyor musun.
Kendisine bir çağrı yaptım. Telekominasyon İşleri Başkanlığının raporlarını yayınla dedik. Yayınlaya bilir mi? Hayır.
Erzincan Şeker Fabrikası Özelleştirilecekti
Erzincan’ın sorunlarını biliyorum. Sadece ben değil Milletvekilimizde çok iyi biliyor. Erzincan’ın sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde ifade eden bir kişi var, o da sizin Milletvekiliniz. Siz hiç Adalet ve Kalkınma Partisinden bir Milletvekilinin Türkiye Büyük Millet Meclisinde kürsüye çıkıp Erzincan’ın şu sorunları var dediğini duydunuz mu? Erzincan’dan sizin evladınız çıkıyor kürsüye Erzincan’ın sorunlarını dile getiriyor. Erzincan Şeker Fabrikası özelleştirilecekti. Arkadaşlarım mücadele ettiler. Şimdilik özelleştirmeden vazgeçtiler. Ama sonuna kadar takip edeceğiz. Kimse endişe etmesin. Değerli Erzincanlılar Erzincan güzel bir yer. Üzerine şiirler yazılmış güzel bir kentimiz.
Erzincan Aşığı Bir Arkadaşımız Var
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, CHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Metin Çanakçı hakkında yaptığı konuşmasında; “ O bir mühendis genç bir arkadaş 34 yaşında. Demiyor muydunuz gençlerin önünü açalım diye işte genç. Allah’ı var aynı zamanda da yakışıklı. Erzincan olarak onu Erzincan’da ayın 30’unda Belediye Başkanı olarak seçecek misiniz? Söz mü? Ben de söz veriyorum. Ona güveniyorum Erzincan’ı Doğu Anadolu’nun çağdaş bir kenti haline getirecek. Bir kültür, sanat, tarım, bir üniversite kenti haline getirecek. Erzincan’ın sorunlarını çözecek. Erzincan aşığı bir arkadaşımız. Erzincanlılara hizmet etmek istiyor. Hizmet ederken her kuruşun hesabını Erzincanlılara verecek kadar onurlu bir kişiyim diyor” dedi.
İktidarın Polisi Olanları Asla Affetmeyeceğiz
Bizim bu güzel mitingimizi yapmamızı sağlayan güvenliğimizi sağlayan Polis kardeşlerimiz var onlar 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunu ortaya çıkaran insanlar. Yolda Polis kardeşlerimiz şehit oldular. Bütün Polis kardeşlerime baş sağlığı diliyorum. Şehit Polislerimize Allah’tan rahmet yaralılar ise şifa diliyorum. Polis arkadaşlarım unutmasınlar. İktidarın Polisi değildir onlar. Halkın Polisidir. İktidarın Polisi olanları asla affetmeyeceğiz. Biz insanımıza ülkemize güveniyorum. Bizim kimseden korkumuz yok.
Türkiye’nin Birleştirici Gücü
            Bizim Yeni bir sloganımız var. Türkiye’nin Birleştirici Gücü! Kim olursa olsun hani etnik kimlikten olursa olsun ben onunla aynı havayı teneffüs ediyorsam aynı topraklarda yaşıyorsam insanı şöyle düşünüyorum. İnsan Allah’ın yarattığı bir varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır” dedi.
                CHP Lideri Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamasının ardından, Erzincan Parti Teşkilatı, İl, İlçe ve Belde Belediye Başkan Adaylarını partililerine bir kez daha tanıtmasıyla Erzincan’dan ayrıldı.   
Editör: Doğu Gazetesi