Genel Merkezin talimatıyla CHP’li Belediye Başkanları kendi illeri dışında Referandum çalışmaları yürütmeleri kararının ardından İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya Erzincan’a geldi.

CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina , CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya ve partililer vatandaşlara Nutuk dağıttı.

Nutuk’un, Cumhuriyetin kuruluşunu, yaşanan acıları, akan kanı ve oradaki çetin mücadeleyi anlattığını belirten İzmir Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina; ‘’Elimde bulunan bu Nutuk aslında bu mücadelenin ülkeye kanıyla, canıyla mücadele verenlerin bu mücadelesini özetleyen en önemlisi Atamız ülkemizin tek lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleminden yazılmış nutuktur. Bunu iyi okumak iyi anlamak gerekir. Bu amaçla buradayız Erzincan İl Başkanlığımızın düzenlemiş olduğu bu tören bu yüzden başka bir anlam ifade ediyor. Asla siyasi belge değildir. Bu tarihi Cumhuriyetin kuruluşunu, yaşanan acıları, akan kanı ve oradaki çetin mücadeleyi anlatıyor. Değerli Erzincanlılara bugün ufakta olsa bu kitaplardan dağıtmak şöyle bir geçmişe götürmek, gelecekle ilgili çok kritik karar vereceğimiz bu günlerde biraz geçmişe bakarsak ben eminim ve güveniyorum ki Erzincan kararlı. Kar demiyor soğuk demiyor en hayırlı kararı verecektir. Umuyorum 17 Nisandan sonra tekrar Erzincan’a Aydınlık günlerde, çağdaş günlerde kararını vermiş Türkiye, Kararını vermiş Erzincan’da tekrar buluşmak umuduyla hayırlara vesile olsun.’’ Açıklamasında bulundu.

Herkesin referandumda neye Evet neye Hayır demesini bilmesi gerektiğini  belirten CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan; ‘’ Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’u 500 adet olmak üzere Cumhuriyet Meydanında halkımıza dağıttık. Bütün Erzincanlı ve bütün herkesin Nutuk’u okuması lazım, buna göre referandumda karar vermeleri lazım. Bu konuda tüm halkımızı tek adam rejimine karşı Hayır demeye çağırıyoruz. Herkesin neye Evet neye Hayır demesini iyi anlaması gerekiyor. ‘’ dedi. 

Editör: Doğu Gazetesi