Düzenlenen bayramlaşma programında konuşma yapan CHP İl Başkanı İsmail Arslan yaptığı konuşmasında şunlara değindi:”Kurban bayramında birlik ve beraberlik içerisindeyiz bayram demek sevgi demek, barış demek hoşgörü demek bayramları yaşamak gerçekten çok önemli fakat ne yazık ki ülkemizde son gelişen gezi olayları ile birlikte maalesef bu bayram bana göre burukluk içerisinde kutluyoruz. Bu üzüntünün hepimiz tarafından yaşandığını da biliyoruz biz istiyoruz ki ülkemizde huzur barış güvenlik içerisinde devam etmesini istiyoruz ama maalesef bazıları bu ülkeyi kaşımaya çalışıyor ama biz buna fırsat vermeyeceğiz, hep birlikte buna fırsat vermeyeceğiz, çevremiz maalesef kan gölüne dönmüştür birileri barıştan özgürlükten bahsederken ama ne yazık ki bu ülke olsun çevremizdeki ülkeler olsun ne barış nede huzur, amaçları kaşıyıp kışkırtıp bizi birbirimize düşürmektir ama biz bu hataya düşmeyeceğiz.
Ben şuan partimizdeki bayramlaşma programına katılımın geçmişte olduğu gibi bugünde yoğun olmasından dolayı bu tabloya çok sevindim gerçekten bundan böyle bizim birlik ve beraberlik içerisinde hareket edeceğimizi umuyorum, bu duygu ve düşüncelerle kurban bayramınızı kutluyor ailenizle birlikte mutlu olmanızı temenni ediyor hepinize saygılarımızı sunuyorum” dedi.
CHP Erzincan Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır ise yaptığı konuşmasında şunlara değindi:” Değerli il başkanım, belediye başkanlarım, değerli partililer öncelikle teşriflerinizden dolayı hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Bildiğiniz gibi bayramlar barışın kardeşliğin olduğu husumetin olmadığı paylaşımın olmasının gerektiğini ifade eden günlerdir ama maalesef ülkemiz yanlış politikalar üzerinden yönetildiği için çevremizde ve komşularımızın hiçbiri ile barışık durumda değiliz yurtta sulh ve cihanda sulh politikasının tam tersine yapılan bu olaylar ülkemize ağır ve zor günler yaşatmaktadır. Bayramlar birlik ve beraberliği bütünleştirdiği için bizim ülkemizin de bugünlerde bunlara daha çok ihtiyacı olduğu günlerdir. Değerli dostlar inşallah temennimiz odur ki önce yerelde Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarını, halkın iktidarını yaşayabilmemiz yereldeki iktidar mücadelemize tüm inancımızla inanıyorum ki yerelde biz iktidar olacağız CHP’nin iktidarında sadece dini ve milli bayramlar değil 365 günün bayramlar olacağına inanıyorum hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum iyi bayramlar diliyorum.” dedi. Yapılan konuşmaların ardından bayramlaşma programı sunulan ikramlar ile sona erdi.
Editör: Doğu Gazetesi