Erzincan Emniyet Müdürlüğü Polis Evinde organize edilen kapanış törenine İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı j.Alb. Sedat Uzuncezar, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Muhammet Doğan ve proje kapsamında eğitim gören kursiyerler katıldı.
törende açılış konuşmasını yapan Erzincan İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, “Valiliğimiz koordinasyonunda Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü paydaş ortaklığında yürütülmekte olan ‘Çiçeklerimiz Solmasın Projesi’ hayata geçirildi. Huzur ve güvenin sağlanmakta görev olan Emniyet teşkilatımız her geçen gün artan bilgi birikimi ve yalnızca güvenlik alanında değil, ihtiyaç duyulan her alanda vatandaşlarımızı memnun edecek çalışma faaliyetlere imza atmayı kendini misyon edinen bir kurum haline gelmiştir.
Erzincan Emniyet Müdürlüğü olarak çocuk ve gençlerimizi suça sürüklenmekten ve suç bağımlılığı olmaktan korumak, gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlanmalarını ve her konuda kendilerini geliştirmiş. Donanımlı birer birey olarak yetiştirmelerine katkı sağlamak amacıyla çeşitli projeler hayata geçirilmiştir. Bu çerçevede hazırlanan ‘Çiçeklerimiz Solmasın Projesi’ kapsamında 20 gencimiz ve ailelerine yönelik ‘Kuaförlük ve Cilt Bakım’ kursu kahvaltı, yemek, sinema şeklinde organizasyonlar, seminerler, Karadeniz gezici ve benzeri faaliyetler gerçekleştirmiştir. Bu doğrultuda 20 bayan kursiyere 20 Ocak 2014 7 Mayıs 2014 tarihleri arasında Mesleki Eğitim Müdürlüğü tarafından 600 saatlik ‘Kuaförlük ve Cilt Bakım’ kursu açılmış, kursa katılanlara günlük 15 TL katılım ücreti verilmiştir.
Eğitimlerini tamamlayan kursiyerlerin Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı aracılığı ile çeşitli kuaförlerde 1.5 ay staj yapmaları sağlanmıştır. Kurs süresince bütün kursiyerlere Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüz tarafından ‘İnternet ve Sosyal Paylaşım Sitelerinin Kullanımı, Karşılaşabilecek Suçlar’, Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesinde görevli doçentlerimiz tarafından Kız Çocukları ve Aile İçi İletişim, Değerler Eğitimi konularında seminerler verilmiştir. Gençlere tarih, kültür, doğa bilincini aşılamak amacıyla Gümüşhane, Trabzon, Rize illerini kapsayan Karadeniz gezisi düzenlenmiştir. Projemizin her aşamasında bizlere destek veren Sayın Valimiz başta olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum” dedi.
İl Emniyet Müdürü Doğan İnci’nin konuşmasının ardından proje kapsamında eğitim alan kursiyerlere belgeleri törene katılan protokol tarafından verildi. 
Editör: Doğu Gazetesi