İl Genel Meclis Başkan Vekili Recep Gündüz, Otlukbeli ilçesinde kuraklıktan dolayı çiftçilerin sorun yaşadığını bu nedenle gerekli çalışmaların ivedilikle yapılacağını duyurdu.

İl Genel Meclis Başkan Vekili Recep Gündüz, DSİ Erzincan Müdür Vekili Burhan Dedeoğlu ile bir araya gelerek, Otlukbeli ilçesinde baş gösteren kuraklıktan dolayı merkez ve köylerde çiftçilerin su sıkıntısı çektiğini söyledi. Recep Gündüz, konu ile ilgili gerekli çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Recep Gündüz, konu ile ilgili açıklamasında; “Otlukbeli ilçe merkezi ve köylerimizde kuraklığın artmış olması baraj, gölet ve sulama tesisleri ihtiyacını bir kez daha ortaya koymuştur. Dolayısıyla Otlukbeli ilçemizin ilçe merkezi ve köylerinde su kaynaklarını değerlendirmek amacıyla uygun alanlarda etüt çalışmalarına başladık. Bundan altı yıl önce çalışmalarımıza başlamıştık ancak kamulaştırma ve bölge halkının uygun görmemesinden dolayı çalışmalarımızı tamamlayamamıştık. Bu gün baktığımızda o alanlardaki su kaynakları kuraklıktan dolayı kurumuş olduğunu tespit ettik. Bu gün itibariyle Tekesor, Armudu, Otlukbeli Gölü altı mevkilerinde göletin içi zemin ve su kaynağı etüt çalışmalarına devam edilecek. Yapacağımız bu etüt çalışmalarının ardından olumlu veriler aldığımız takdirde önümüzdeki yıl yatırım programına alınma imkânı olacak inşallah” dedi.

Editör: Doğu Gazetesi