Erzincan Merkez spor salonunda kurulan 3 ringde devam eden şampiyonanın açılış seronomisi yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürü Volkan Burak Mumcu yaptı.

Erzincan’ın son dönemlerde büyük organizasyonlara ev sahipliği yaptığına vurgu yapan İl Müdürü Mumcu, “Türkiye Çocuklar Muay Thai Şampiyonası için Erzincan’ımıza gelen tüm sporcu, Antrenör ve idarecilerimize ve müsabakaları yöneten hakemlerimize hoş geldiniz diyorum. İlimizde düzenlenen şampiyonada 45 ilden 224 kız ve 523 erkek olmak üzere toplam 747 sporcumuz büyük bir mücadele verecek. Erzincan İl Müdürlüğü olarak Türkiye Çocuklar Muaythai Şampiyonasına ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamaktayız. İlimizin spor potansiyeli yaptığımız her büyük organizasyon ile daha fazla artıyor ve gelişiyor. Tüm branşlarda gençlere spor eğitimleri verdiğimiz Erzincan’da, gelecekte önemli başarılara imza atacak milli sporcuların yetişmesi için alt yapı hazırlıyoruz. Sporun toplumları birleştirici, sevgi ve saygıyı aşılayan, fairplay ve centilmenliği öğreten yapısının genç kuşaklara yayılması için bu türlü organizasyonların önemi büyüktür. Burada sporcularımız antrenörlerinden aldıkları eğitimle birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyorlar. Erzincan’da ringe çıkarak mücadele eden Çocuklarımız belki de yarınların Avrupa ve Dünya şampiyonu olabilecek sporcularımızdır. Yapılacak olan müsabakalarda tüm sporculara başarılar dilerken, umarım düzenlenecek müsabakalarda centilmence mücadele edecek sporcularımız ilimizi gezebilme ve insanlarımızı da tanıma fırsatı bulur” dedi.

Daha sonra kürsüye gelen Muay Thai Federasyon Başkanı Halil Durna, Muay Thai sporu hakkında kısa bir bilgi vererek, düzenlenen şampiyonaya katılan tüm sporcu ve antrenörlere başarılar diledi.

Son olarak kürsüye gelen Vali Yardımcısı Mehmet Şerif Olcaş ise, Erzincan’a gelen tüm sporcu kafilelerine başarılar dileyerek, müsabakaların kazasız tamamlanması temennisinde bulundu. Yapılan konuşmaların ardından şampiyonaya emeği geçenlere plaket takdim edildi. Erzincan belediyesi Mehter Takımı tarafından verilen mini konserin ardından müsabakalar başladı.

Erzincan Merkez Spor salonunda başlayan ve 3 gün sürecek olan şampiyonada Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sporular şampiyon olabilmek için kıyasıya yarışıyorlar. Erzincan’da yapılan şampiyonaya 45 ilden 224 kız ve 523 erkek olmak üzere toplam 747 sporcu ve 90 antrenör katılırken 50 hakem de görev alıyor.

Müsabakalarda Yıldız erkekler kategorisinde 283, çocuk erkekler kategorisinde 214, yıldız kızalar kategorisinde 120, çocuk kızlar kategorisinde ise 91 sporcu olmak üzere toplam 747 sporcu mücadele ediyor. 10 kategoride 79 siklette yarışan sporcuların müsabakaları 3 ring üzerinde devam ediyor. Erkekler 484 kızlar ise 186 olmak üzere toplam 670 maç yapılacak.

Editör: Doğu Gazetesi