Projenin son günü Haymeana Anaokulunun yaptığı çalışmalar Erzincan Spor Lisesi kapalı spor salonunda İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün ve Şube Müdürlerinin katılımıyla bitirildi.

Burada Bir açıklama yapan İl Millî Eğitim Müdürü Aziz Gün; “0-6 yaş dönemini kapsayan okul öncesi dönem, insan gelişiminin kapsam, hız ve nitelik açısından en yoğun olduğu dönemdir. Doğumdan itibaren başlayan süreçte, bedensel, zihinsel, dil, sosyal ve duygusal, gelişim açısından son derece önemli ve geleceği belirleyen özellikler kazandırmaktadır. 0-6 yaş arasında alınan eğitim ve bu eğitimlere karşılık gelişen etkiler ve kazanılacak alışkanlıklar daha sonraki dönemlerde kazanılacak becerilere temel teşkil eder; kişilik gelişimine katkıda bulunur.

Çocuğa erken yaşlarda sağlanacak deneyimlerle elde edilecek temel bilgi, beceri, davranış ve alışkanlıklar çocuğun daha sonraki öğrenim yaşamının yanı sıra sosyal ve duygusal yaşamını da biçimlendirecek güçtedir.

Çocuklar Beden Eğitimi ve Spor etkinlikleri çerçevesinde yetenek sınırlarının farkına varırken vücutlarını kullanmaya ilişkin deneyimleri etkin boyuta getirebilirler. Çocuğun sosyal gelişiminin hızlı bir artış gösterdiği dönem olan 2-6 yaş döneminde çocuğun Beden Eğitimi ve Spor etkinlikleri ile tanışması ile çocuk sadece bedenini koordineli kullanmayı öğrenmez; aynı zamanda bu becerileri sahip olmakla kazandığı özgüven ile çevreyle olan iletişimi de güçlenir. Böylece bu dönemde yapılan Beden Eğitimi ve Spor aktiviteleri çocukların sosyal ve bireysel gelişimlerini önemli ölçüde etkileyecektir” dedi.

PROJENİN AMACI:

Hemen her çocuk spor ile ilgili faaliyetlerde bulunsa da, düzenli olarak spor yapan çocuklar, yaşıtlarına göre birçok farklı niteliğe sahip oluyor. Bireysel ya da takım oyunu sporları türlerini düzenli olarak yapan çocuklar, yetişkinlik yaşamlarında da genellikle spora devam ettiği gibi; hayatları boyunca, çocuk yaşta yaptıkları sporun etkilerini yaşamaya devam ediyor.

Spor, sağlıklı yaşamın altın kurallarından biri olduğu gibi, çocukların üzerinde spor yapmanın etkisi çok daha yüksektir. Yetişkinler; sağlığı koruma, fit kalabilme, dengeli beslenmeyi destekleme gibi nedenlerden dolayı sıklıkla spor yaparken; çocukların spor yapmasının birçok faydası bulunuyor.

PROJENİN FAYDALARI:

1. Az stres yaşar, yüksek özgüvenli olurlar

2. Sağlıklı gelişirler

3. Disiplinli ve hedefe odaklıdırlar

4. Refleksleri güçlü ve odaklanma becerileri yüksektir

5. Zorluklarla daha kolay baş ederler

6. Daha az sağlık sorunu yaşarlar

7. Liderlik yapar ve uyumlu çalışırlar

8. Dışa dönük olurlar

9. Madde bağımlılığından uzak dururlar

10. Hızlı düşünür ve çabuk karar verirler

Editör: Doğu Gazetesi