Tıbbi ve aromatik bitkiler arasında yer alan çörekotu Erzincan'da başarıyla yetiştirildi.

Erzincan Merkeze bağlı Yeniköy'de Serkan Haberdar adlı üretici yaklaşık 100 dekarlık alanda çörekotu yetiştiriciliği gerçekleştirdi. Tıpta ve Türk mutfağında geniş bir kullanım alanı bulunan çörekotu, piyasalarda rahatlıkla satılabiliyor.

Serkan Haberdar adlı üreticiyi ziyaret eden Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Murat Şahin, çörekotu yetiştiriciliğinin gayet başarılı bir şekilde Erzincan'da yetiştirildiğini önümüzdeki yıllarda ekim sahalarının genişlemesini beklediklerini söyledi. Erzincan'ın tıbbi ve aromatik bitkiler sınıfında yer alan birçok bitkinin yetiştirilebilmesi için uygun şartlara sahip olduğunu ifade eden İl Müdürü Murat Şahin, Erzincan çiftçisinin yeniliklere açık bir yapıya sahip olmasının değişik ürünlerin Erzincan tarımına girmesini sağladığını söyledi.

Çörekotu yetiştiriciliği yapan Serkan Haberdar ise Erzincan'da yaklaşık 100 dekarlık alanda çörekotu yetiştiriciliği yaptıklarını kaydederek "çörekotu yetiştiriciliğini gayet başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Dekara 150-200 kg verim aldık. Çörekotunun halihazırda piyasa fiyatları 50-70 TL/kg olarak değişiyor. Bu bazda düşündüğümüzde karlı bir iş gerçekleştirdik" dedi.

Editör: Doğu Gazetesi