‘Anayasa Değişikliği Reformu ve Türkiye’nin Geleceği’ konulu söyleşiye katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandumun evet-hayır meselesi olmadığını ifade ederek, “Bu mesele bizim için istiklallimiz, istikbalimiz, aynı zamanda istikrarımız ve aynı zamanda medeniyet coğrafyamızın Medine’sinin kurtulması meselesidir.” dedi.  

            Erzincan’da 28 sivil toplum kuruluşunun katılımı ile oluşturulan Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından Müftülük Konferans Salonunda Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topcu’nun konuşmacı olarak katıldığı ‘Anayasa Değişikliği Reformu ve Türkiye'nin Geleceği’ söyleşi düzenlendi.

Erzincanlılara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını getirdiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında olmak Sakarya’da, Dumlupınar’da, Mustafa Kemal’in arkasında dedelerimiz hangi gerekçeyle durduysa o gerekçeyle durmak. Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında durmak tek devletin, tek bayrağın, tek milletin, tek vatanın yanında durmak. Gerekçe bu…” dedi.

16 Nisan referandumunun bir evet-hayır meselesi olmadığını vurgulayan Topçu, “16 Nisan’daki mesele bir evet-hayır meselesi değil. 16 Nisan’daki mesele medeniyet coğrafyamızın Medine’si Ankara’nın varoluş, yok oluş meselesidir. Bunu birileri siyasi ikbal, istikbal olarak sunuyor ya, 18 maddesi var tekniğini bilmiyorlar. 18 maddenin her biri için 18 bin tane yalan söylüyorlar. Bütün dert ve dava ikballerini korumak ve kurtarmak. Bizim için bu ikbal meselesi değil. Sadece ikbalimiz değil, bizim için istiklallimiz, istikbalimiz ve aynı zamanda istikrarımız ve aynı zamanda medeniyet coğrafyamızın Medine’sinin kurtulması meselesidir. Bizim için bu sadece evet-hayır filan değil. Ama bunlar için ikbal meselesi. Bunlar elin adamının şuanda yedi düvel değil, 77 düvelin saldırısından da bir şey anlamıyorlar. Hani alınıyorlar ya; ‘Efendim bize terörist diyemezsiniz. Hayır veriyoruz diye terörist olamayız’ Hayır. Niye size biz terörist diyelim ki; kimsenin de dediği yok zaten. Siz terörist değilsiniz. Siz cehennemlik filan da değilsiniz. Hayır veya evet demek normal bir siyasetse en doğal hakkınız. Sadeci size dediğimiz şudur; sağınıza solunuza bir bakın bakalım. Bir hedefe kiminle yürüyorsunuz. Sağınıza solunuza bakın. O önünüze koyduğunuz ikbal hedefine yürüdüğünüz dostlarınıza, yandaşlarınıza bir bakın bakalım. Ben söyleyeyim size kiminle yürüdüğünüzü, siz karar verin kendinize. Siz oraya Kandille yürüyorsunuz. Siz oraya Pensilvanya ile yürüyorsunuz. Siz oraya atını, itini polisini, basınını üstümüze salan Avrupa Birliğinin güya demokrat ülkeleriyle beraber yürüyorsunuz. Siz oraya Alman faşizmi ile yürüyorsunuz, nazizimle yürüyorsunuz. Biz onun için diyoruz ki; sağınıza solunuza iyi bakın. Yoksa biz size terörist merörist demiyoruz.” şeklinde konuştu.

Yalçın Topçu konuşmasının devamında, “Onlar bu işe çoluk çocuklarının ikbali, istikbali ile bakabilirler. Ama biz Malazgirt’te Alparslan’ın yanında olan ecdadın torunlarıyız. Biz Kudüs’te Selahaddin’in yanında olan dedelerin evlatlarıyız. Biz Sakarya’da, Dumlupınar’da Mustafa Kemal’in yanında olanların çocuklarıyız. Hülasa biz Selçuklunun varisi, Osmanlının torunu, genç Türkiye’nin evlatlarıyız. Biz yeni Türkiye’nin kurucularıyız. Onun için biz buna evet-hayır gibi bakayamız. Biz buna topyekün milletimizin, daha ötesi ümmetin, daha ötesi mazlum milletlerin geleceği olarak bakarız. Ve bu oy kullanmayı da Allah’ın izniyle bu millet öyle yapacak. Onlar 7 düvel değil, 77 düvel atlarıyla, itleriyle, ekonomik tedbirleriyle, uçaklarımıza yasak koyarak, başka türlü akla gelmeyen her türlü Nazi oyunlarını başvurarak, ne yaparsa yapsınlar, bu mübarek milletin üzerinde Allah, arkasında millet var inşallah. Ne yaparsa yapsın onlar. Bütün oyunlarını söke söke yürüyoruz. Bu ilahi kaderi anca yazan bozar. Engelleyemeyecekler bizi.” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topcu, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la meselesi olanlar sabır etsinler bence hayır verenlere sesleniyorum. Bu bir seçim değil. Cumhurbaşkanı seçmiyoruz. Bir parti seçimi de değil. Belediye seçimi de değil. Bu sadece bize çok şey kaybettiren hükümet sistemini değiştirmek. Bunlar sabır etsinler, şimdi evet versinler. Eğer gerçekten devletle, vatanla, milletle ilgili bir dertleri varsa Avrupa Birliğinin yırtınarak hayır dediği şeye bu millet evet desin sağcısıyla, solcusuyla. Kandilin hayır dediğine bu millet sağcısıyla, solcusuyla, CHP’lisiyle, falan partilisiyle evet desin. FETÖ’nün savunduğu bu hayıra bu mübarek millet sağcısıyla, solcusuyla evet desin. Sonra 2019’da merak etmesinler Cumhurbaşkanlığı seçimi gelecek. Eğer Allah ömür verirse, Recep Tayyip Erdoğan aday olursa o zaman karşısına kimi çıkartacaklarsa yine eskisi gibi. Ama bu sefer adını öğrenecekleri bir adam çıkarsınlar. Artık bu sefer adını söylesinler. Veya tek tek çıksınlar, uzun adamın dediği gibi topu gelsinler. Ama gerçekten hesap soracaklarsa, hesabı o zaman sorsunlar. Şuanda biz, bizi inim inim inleten sistemden kurtulacağız. Hatta onların yıllardır kurtulamadıkları liderlerden bu sistem sayesinde kurtaracaklar. Yani bu sistem güçlü liderler çıkartacak. Yani bu sistem 50+1’in oyunu alan adamı hükümet yapacak.” açıklamasında bulundu.    

            Programın sonunda Vali Ali Arslantaş, Topçu’ya tablo hediye etti.               

            Söyleşiye, Vali Ali Arslantaş, AK Parti Milletvekilleri Sebahattin karakelle ve Av. Serkan Bayram, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, partililer ve vatandaşlar katıldı.  

 

Editör: Doğu Gazetesi