Erzincan Belediyesi Aralık ayı meclis toplantısın da gündem dışı söz alan Belediye Meclis Üyesi CHP Grup başkan Vekili Mehmet Demir Yoğurtlu ve Akyazı Mahallerinin sorunları hakkında konuştu.

Belediye Meclis Üyesi CHP Grup başkan Vekili Mehmet Demir açıklamasında şunları söyledi; “Bayrak mahallesinde Yoğurtlu Belediyesi döneminde temelleri atılan fakat daha sonra ödenek yetersizliği nedeniyle yapılamayan yapı üzerine halkımızın cenaze ve düğün yemeklerini gibi günlerde kullanılmak üzere bir aş evi yapılması vatandaşlarımız tarafından talep edilmektedir.

Yoğurtlu yerleşkemizde içme suyu hattı çok eskimiş olup bu eskimeden dolayı su hatlarında sıklıkla arızalar meydana gelmektedir. Eskiyen içme suyu hattının yenilenmesi gerekmektedir.

Yoğurtlu belediyesi döneminde yapılan yollar ( asfalt yada taş kaplama) büyük bir tahribata uğramış olup vatandaşlarımız büyük bir sıkıntı yaşamaktadırlar

Barış Mahallesinde Yoğurtlu Belediyesi döneminde kaldırım çalışması başlatılmış olup daha sonra herhangi bir çalışma yapılmamıştır.

Barış Mahallesinde özellikle yolun üst tarafında  yer alan düzenli bir planlaması olan vatandaşlarımızın doğalgaz alma talepleri bulunmaktadır.

Barış Mahallesinde yer alan halı saha ve çocuk parkları kullanılmayacak durumdadırlar. Buraya yeni çocuk parkı ve halı saha yapılması talep edilmektedir.

Havaalanına giderken barış mahallesinde yolun alt tarafında bulunan kanal şehrimize yakışmayan bir görüntü sergilemektedir. Söz konusu kanalın ıslah edilerek Erzincancımıza yakışır şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Belediye hizmet binası şuanda atıl durumda bulunmak beraber bina ile ilgili herhangi bir planlama yok ise bu binanın Akyazı da yaşayan kadınlarımıza yönelik çeşitli kursların açılması  vatandaşlarımızın yararına olacaktır.

Belediye hizmet binasında bulunan Sağlık ocağı binanın kapalı ve ısınma sorunundan dolayı Ak toprak mahallesinde bulunan taziye evine taşındı  Sağlık ocağı adeta yazın belediye hizmet binasında kışın ise taziye evinde hizmet vermektedir. Bugün bir canımızın taziyesine gittiğimizde sağlık ocağının içinden geçerek taziyeye gittik.

Terzibaba Mahallesinde yaşayan öğrenci kardeşlerimiz özellikle Akyazı Toki de yaşayanlar Şehit Er Mesut Koyun Ortaokuluna giderken sorun yaşamaktalar Erzurum Erzincan karayolunun trafik yoğunluğu göz önüne aldığımızda okul yolculuğu tehlikeli bir hal almaktadır. Bu kardeşlerimiz için Bir servis ayarlanması olası kazarlın önüne geçecektir. Şehit Er Mesut Koyun Ortaokul dış kapısı yola sıfır bulunmakta özelikle okul çıkışlarında araçların hızlı gelmesinden dolayı  öğrenci kardeşlerimiz için tehlike arz etmektedir. Söz konusu okul kapısının bulunduğu yere bir set yapılması gerekmektedir.

Değerli meclis üyeleri daha birkaç ay öncesinde yaşanan trafik kazasında Zeki Albay adlı vatandaşımıza ait 30 a yakın koyun telef olmuştur.  Polis noktasının yanında hali hazırda alt geçit var fakat bu alt geçit kullanılamıyor. Buraya ya hayvanların geçişi için ekolojik bir üst geçit yapılmalı yada hali hazırdaki menfez insanlarımızın kullanabileceği bir şekle getirilmelidir.

Akyazı yerleşkemizde vatandaşlarımızın çoğu hayvancılıkla uğraşmaktadır. Özellikle bahar aylarında hayvan gübrelerinin taşınmasında sorunlar yaşanmaktadır. 1 Kamyon ve 1 kepçenin yerleşke de görevlendirilerek gübre taşınması, arazi çalışması gibi işlerde vatandaşlarımıza ücret mukabilinde hizmet vermesi gerekmektedir.

Başpınar mahallemizde kanalizasyon alt yapı çalışmaları bulunmamakta olup  Akyazı ile Başpınar arasındaki yolun asfalt yada sati kaplama yapılması vatandaşlarımızı toz ve çamurdan kurtaracaktır.

İçme suyu hattı eski olmasından dolayı sık sık arızalar yaşanmaktadır. Söz konusu hattın yenilenmesi ve bahçe sulama suyuna çözüm bulunması halinde Akyazı yerleşkemizde su problemini ortadan kaldıracaktır.

Bildiğiniz üzere şehrimizin turistik tesislerinden Ekşisuya gitmek için Akyazı Mahallemizden geçmek gerekiyor. Cadde üzerinde eskiyen durakların yerine belediye emekçilerimizin imalatını gerçekleştirdiği kapalı otobüs duraklarından konulması hem vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılarken ayrıca güzel bir görsellik katacaktır. Ayrıca Mahalle bitiminden Ekşisu’ya kadar kaldırım çalışmasının yapılması gerekmektedir.

    Akyazı belediyesi döneminde 3 adet park beldenin çeşitli mahallelerine yapılmış olup haliz hazırda Akyazı ve Ak toprak mahallelerimizde park bulunmamaktadır.

Halkımızın sorunlarını dile getirdiğim bu konuşmamı dinleme nezaketinde bulunduğunuz için yüce meclisi saygıyla selamlar çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

Editör: Doğu Gazetesi