Eski Belediye Binası arkasında bulunan AFAD tır’ında vatandaşlara yönelik verilecek eğitimlerle deprem anında neler yapılması konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanıyor.

Deprem Simülasyon aracında binen Erzincan Vali Vekili Dede Musa Baştürk yaptığı açıklamada, AFAD’ın bu çalışması deprem konusunda farkındalığın oluşturulması açısından çok önemli bir çalışma. Özellikle birçoğumuz Erzincanlı olarak depremi yaşadınız. Depremi yaşamayan pek çok gencimiz, çocuğumuz, öğrencimiz bulunuyor. Bunlara deprem konusunda farkındalık oluşturmak, depremin aslında doğal bir olay olduğunu felakete dönüşmesinin en büyük sebebini insanlar olarak bizim yaptığımız işler, bizim yaptığımız faaliyetler yapılmış yanlış davranışlar oluğunu çocuklarımıza öğreterek depremle yaşama konusunda cesaret vermek en önemli işlerden birisi. Muhakkak hayatın anlamı, insan doğayı tanımalıdır. Doğayı tanıdıkça doğanın risklerini ve bertaraf etmeyi öğrenmelidir. Bizi bekleyen riskleri iyi tanımak, onlardan korkmamak onlarla doğru bir şekilde mücadele ederek onları bertaraf etmek. Bu anlamda Erzincan’da giderek kanıksanan deprem gerçeğini bir daha Erzincanlılara hatırlatmak ve depremle birlikte yaşamayı öğrenmek ve bu AFAD’ın devletimizin en önemli görevlerinden birisi. Mobil deprem simülasyon aracıyla bir bir kez daha yaşadığımız şehrin gerçeğini hatırlatan arkadaşlarımıza, bize deprem konusunda bilgilendiren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Kadir Çelik ise açıklamasında, “İçişler Bakanlığı AFAD ve Erzincan Valiliği olarak depremlerde farkındalık eğitimleri kapsamında ilimizde deprem simülasyon aracı gelmiş bulunmaktadır. Bu TIR’da Düzce, Bingöl, Van ve İzmit depremlerinde birebir vatandaşlarımız yaşıyorlar. Burada amaç deprem sırasında doğru davranışları vatandaşlarımıza öğretmek ve depremler konusunda vatandaşlarımızın hazırlıklı olması için biz üzerimize düşen tüm görevleri yerine getiriyoruz.” Dedi.  

Editör: Doğu Gazetesi